S liečbou mužskej neplodnosti pomôže andrológ

Postav dom, zasaď strom, sploď syna. Známe slovenské úslovie je často pre mnohých mužov vyslovením najvýznamnejších životných mét, ktoré chcú dosiahnuť. Viacerí sú úspešní v práci, vybudujú si úprimný partnerský vzťah, zabezpečia svojej rodine pekné bývanie, no v momente, keď sa odhodlajú stať otcom, často narazia na problémy.
[**Mužská neplodnosť**](/znacka/6155/diagnoza-n46-muzska-neplodnost/) je neschopnosť dosiahnuť otehotnenie do jedného roka v prípade sexuálne aktívneho páru, ktorý nepoužíva žiadnu formu antikoncepcie a často ide ruka v ruke s tzv.[**erektilnou dysfunkciou**](/clanok/41897/impotencia-erektilna-dysfunkcia). Tá sa prejavuje ako pretrvávajúca neschopnosť dosiahnuť a udržať dostatočnú erekciu pre uspokojivý pohlavný styk. Uvedené poruchy negatívne ovplyvňuje život mnohých dvojíc, ktoré túžia byť rodičmi a **z roka na rok narastá počet pacientov aj v ordináciách andrológov**.

Andrológia patrí v súčasnosti medzi dynamicky napredujúce disciplíny vo svetovej medicíne. Zaoberá sa mužským pohlavným zdravím a celkovým zdravotným stavom, ktorý súvisí s funkciami pohlavných orgánov. Lieči mužskú neplodnosť a popri tom rieši aj problematiku mužskej sexuálnej dysfunkcie a mužskej antikoncepcie. Pri liečbe sa posudzuje správna funkcia a tvorba spermií a hormónov. Pre počatie dieťaťa je dôležitá nielen tvorba vajíčka u ženy, ale aj správna tvorba spermií u muža.

Odhalenie pravej príčiny neplodnosti si vyžaduje absolvovanie viacerých vyšetrení a posúdenie aktuálneho zdravotného stavu a faktorov, ktoré môžu nepriaznivo vplývať na správnu spermotvorbu.

Medzi častých vinníkov patria alkohol, cigarety, marihuana, anaboliká, dioxíny, pesticídy, ťažké kovy a tiež mnoho liekov. Okrem toho môžu mužskú plodnosť negatívne ovplyvniť aj posilňovanie, adrenalínové športy alebo časté dlhé jazdy na bicykli, ktoré zhoršujú krvné zásobovanie v oblasti mužských genitálií. Saunovanie a dlhé sedenie, teda činnosti, pri ktorých sa pohlavné orgány nadmerne zahrievajú, môžu mať rovnako nepriaznivý vplyv na tvorbu zdravých spermií.

V 1. internetovej klinike máte jedinečnú možnosť kontaktovať z pohodlia domova viacerých andrológov, ktorí vám poradia a odporučia najlepšie postupy a metódy pri liečbe mužskej neplodnosti. Konzultujte svoje zdravotné problémy už dnes nawww.klik-klinik.sk.