Viete, ktoré športy vám spália viac kalórií ako beh?

Behanie teraz prežíva veľký boom, pretože je to efektívny šport, ktorý skvelo vyformuje postavu, zlepší kondičku a "vyvetrá hlavu." Existujú však športy, ktoré ho vo výdaji energie tromfnú. Ktoré sú to? Skúste váš zaužívaný cvičebný plán či behanie prekombinovať s niečím náročnejším a uvidíte, že vaše telo to ocení.
### Aquaerobik

Patrí medzi obľúbenú obdobu klasického aerobiku. Cvičí sa v teplejšej vode, čím sa pirordzene rýchlejšie chudne ako pri klasickom cvičení na súši. Cviky musia nasledovať v rýchlych intervaloch a sebou, aby telo nevychladlo. Napomáha tomu zvyčajne svižná tanečná hudba.Získate svelú kondíciu, vytvarujete si telo a aj sa zabavíte. Za hodinu tohoto cvičenia spálite 2000 kJ.

Kettlebell Swing

Výhodou tohto cvičenia je, že zapája okrem iného i svaly bokov, brucha a stehien. Okrem svalovej makačky aj srdce pracuje na „plné obrátky“ a tak sa celé telo rozhýbe na maximum. Pri cvičení je možné spáliť až 20 kalórií za minútu. Stačí denne približne polhodinka kettlebell swingu so správnymi činkami, dobrou technikou, ktorá postáva z podrepov, úklonov, „hojdačiek“ a výpadov, taktiež dobrá hudba a vaše telo sa postupne zmení. 5 najčastejších otázok o cvičení s kettlebell

### Skákanie cez švihadlo

Tento spôsob cvičenia používa viac svalových skupín než behanie. Okrem toho zlepšuje frekvenciu, ale i rovnováhu a koordináciu pohybov. Preto treba skúšať postupne aj zložitejšie skoky, ktorými trocha potrápite ruky aj nohy. Pri strednej intenzite asi 100-120 skokov za minútu spálite asi 13 kalórií. Posilníte si ruky aj nohy a zlepšíte i výdrž. VIDEO: Skákanie cez švihadlo - Rope skipping

AirDyne Bike Sprints

Ide o bicyklovanie v rôznych druhoch terénov, striedajú sa rovinky, kopce, asfaltové, ale i horské cesty. Práve takýmto striedaním záťaže môžete spáliť až 1500 kalórií za hodinu, alebo takmer 25 kalórií za minútu. Najviac budú namáhané nohy, zmenami terénu však budete postupne nútení silovo zapojiť i zvyšok tela. Je to určite jeden z najťažších tréningov, kde preveríte i svoju pevnú vôľu. No uvidíte, že potom vám bežné športy prídu oveľa ľahšie, najlepšia kondička sa totiž získava práve striedaním viacerých druhov záťaže.

Tabata Jump drepy

Pravidlo je jednoduché: 20 sekúnd robíte drepy s výskokom a medzi tým máte 10 sekúnd odpočinku. Celkovo sa cvičí v niekoľkých sériách trvajúcich 4 minúty. Okrem toho, že si skvele vytvarujete svalstvo v problémových častiach tela, spálite až 13,4 kalórií za minútu a po určitej dobe sa vám značne zrýchli metabolizmus.


Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.