Zemiakové placky s kyslou kapustou

Placky sú na Slovensku klasikou, najmä tie zemiakové. Existujú mnohé variácie tohto tradičného jedla. Skúsili ste ich pripraviť s kyslou kapustou?
Tento recept uviedla kedysi dávno, v jednom z desiatok rozhovorov, ktoré poskytla, známa speváčka Eva Pilarová. Ak ste milovníci českej klasiky, môžete si prípravu tohto jedla spríjemniť napr. počúvaním jej pesničiek. J

Čo budeme potrebovať?

  • 800 g zemiakov
  • 250 g kyslej kapusty
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 4 vajcia
  • 4 PL hladkej múky
  • 4 PL ovsených vločiek
  • soľ
  • majorán
  • 5-8 strúčikov cesnaku
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • olej

Postup

Zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme posekanú kapustu, ovsené vločky, opraženú cibuľku, prelisovaný cesnak, vajcia, múku, soľ ,majoránku a nakoniec prášok do pečiva. Vypracujeme cesto, z ktorého tvarujeme placky a vyprážame na oleji. Vyberieme na papierový obrúsok, aby sa zbavili prebytočného oleja. Podávame s kefírový mliekom.