Keď hepatológ lieči chorú pečeň

Pečeň je najväčším vnútorným orgánom ľudského tela a má zásadný vplyv pri detoxikácii ako aj látkovej výmene organizmu. Výraznou mierou ovplyvňuje všetky životné funkcie a procesy prebiehajúce v tele.
Zdroj foto: Shutterstock.com
Dokáže uchovávať rôzne vitamíny a minerálne látky, regulovať zásoby tuku a dohliadať na produkciu a vylučovanie cholesterolu. Pečeň má tiež dôležitú funkciu pri tvorbe protilátok, potrebných pri imunitných procesoch organizmu.

Unikátnou vlastnosťou pečene je jej schopnosť regenerácie poškodených buniek zdravými. Ak však má dlhodobé problémy, ktoré prekračujú neúnosnú mieru začne postupne zlyhávať.

Poškodzovanie pečene si v bežnom živote často neuvedomujeme. Počiatočné príznaky, ako sú únava, bolesť brucha, svrbenie a podráždenie pokožky, úbytok telesnej váhy, nechutenstvo, opuchy nôh a pod. vôbec nemusíme pripisovať ochoreniam pečene a často až dôkladné vyšetrenia u odborníkov odhalia pravú príčinu zdravotných komplikácií. 5 príznakov, že vám štrajkuje pečeň

Medzi ochorenia pečene zaraďujeme poškodenia toxickými látkami (napr. cirhóza pečene a liekové poškodenie), upchatie, zápal pečene (hepatitída typu A, B alebo C), rôzne dedičné alebo aj nádorové ochorenia, ktoré sú často metastázami z iných orgánov. Mnohé sú často odrazom nezdravého životného štýlu, kam patrí fajčenie, konzumácia alkoholu, nedostatok pohybu či prejedanie sa a konzumácia nezdravých potravín. Čaj na pečeň

Hepatológia je medicínsky odbor, ktorý sa zaoberá výskumom, diagnostikou a liečbou ochorení pečene. Pri posudzovaní jej stavu robia hepatológovia aj tzv. pečeňové testy, kedy sú zo vzorky krvi skúmané najčastejšie nasledovné testy:

  • vyšetrenie ALT
  • vyšetrenie AST
  • vyšetrenie ALP
  • vyšetrenie GMT
  • vyšetrenie celkového bilirubínu
  • vyšetrenie priameho bilirubínu
  • vyšetrenie albumínu a celkových bielkovín

V 1. internetovej klinike www.klik-klinik.sk máte možnosť kontaktovať odborníčku z tohto odboru a položiť jej otázky týkajúce sa prevencie aj liečby všetkých ochorení pečene.

Pokiaľ sa zdravotné komplikácie týkajú vašich detí kontaktujte pediatrických hepatológov.


Prečítajte si tiež:

Ak potrebujete prečistiť a regenerovať pečeň, pestrec mariánsky je pre vás ideálnymi riešením

Yanoano

Na pecen jednoznacne pestrec mariansky! ale pozor na smejdy, musi to byt taky, ktory ma vela silymarinu, ktory regeneruje pecen. Ja som mal po liecbe silnymi antibiotikami, ktore som bral ako infuzie, zhorsene pecenove testy a dali mi na regeneraciu pecene dalsie lieky. Tie som po tyzdni prestal brat lebo mi dcera na internete nasla ze na pecen je dobry pestrec a uprimne, ja verim prirode viac ako vyrobcom liekov. Objednal som si par balickov mleteho pestreca z vasbylinkar.sk a uzival som ten. Iba som ho po lyzickach jedol, nerobil som si z neho caj. A na kontrole po troch mesiacoch som uz mal pecenove testy v norme. Kazdy kto musi brat nejake silne lieky, by si mal podla mna skusit takuto ocistnu kuru.

ALINKOV

Jaj jaj,tak Yanoano to sú informácie k nezaplateniu,v úvodzovkách...
No a ako sa liečiš pestrecom od bylinkára tri mesiace,keď bylinkár vznikol pred mesiacom...? To ti platí za reklamu...?
Hojdy hojdy...Nehúpeš nás.Jedinú pravdu čo si napísal,že liečba prírodou a pestrecom je správna cesta. Inák blafuješ. Pozeral som sa.

lombardo1981

lol :D :D :D
Konkurenčný boj. :D
P.S.: ALINKOV, obe stránky, ktoré si tu ohľadne pestrecu odporúčal, majú rovnakých majiteľov. Dvoch Mgr. z Nitry. Inak vlastnia celkovo 22 domén. Zo len aby si nemal pocit, že veci nedokážem overiť.