Vláknina vám pomôže pri chudnutí a rozhýbe vaše trávenie

Pridajte do svojej stravy viac vlákniny a budete chudnúť účinnejšie, znížite svoj krvný tlak a aj hladinu cukru v krvi. Ak je pre vás ťažké dodržiavať pravidlá diét, jednoducho sa tohoto držte a uvidíte, že aj vaše telo vám to vráti.
Vláknina je pre naše telo veľmi dôležitá, pretože zabezpečuje, aby náš tráviaci systém fungoval správne. Prečisťuje črevá, pomáha predchádzať mnohým ochoreniam a jednoznačne je výborným pomocníkom pri chudnutí.

Ako pridať do svojej stravy viac vlákniny?

Jednoducho jedzte viac ovocia,zeleniny****, ryže a celozrnného pečiva. Najviac vlákniny však obsahujú ovsené vločky, jedna malá miska obsahuje až 8 gramov, čo je tretina požadovaného denného množstva. Treba však začať postupne, lebo sa môže stať, že si príliš zaťažíte trávenie a môžu nastať ťažkosti, napríklad nadúvanie.

Nezabúdajte, že vláknina by mala byť iba doplnkom pri chudnutí, nie jeho jediným prostriedkom.


Pozor na tieto potraviny!

Takto neschudnete! Ak budete jesť toto, budete ešte viac hladní!

Aké to má výhody?

Celkovo nejde o krátkodobú diétu, čiže ak svoj jedálniček zmeníte a budete sa ním riadiť, váš metabolizmus bude spaľovať rýchlejšie a nestane sa to, čo pri niektorých diétach, ktoré ho skôr spomalia. Vláknina zabraňuje vstrebávaniu tukov z potravy a navodzuje pocit sýtosti.

Celozrnné pečivo, ovocie a zelenina sú plnohodnotné potraviny, ktoré obsahujú vitamíny a látky, ktoré naše telo potrebuje a zasýtia nás na dlhú dobu. Taktiež nám potravín s obsahom vlákniny postačí menej, keďže ju dlhšie prežúvame a tým pádom jeme pomalšie, žalúdok sa zasýti postupne a uspokojí sa aj s menšou dávkou. Vyhneme sa aj "dzobkaniu" sladkostí alebo "nájazdom" do fastfoodov, pretože vďaka tomu, že znižuje glykemický index stravy následne potláča chúťky na tieto kalorické bomby.

Na čo ešte nezabúdať?

Pite veľa tekutín, najmä čistej vody, potom minerálok či ovocných džúsov alebo smoothies, pretože pre správne strávenie vlákniny treba viac tekutín ako pri iných potravinách.

- - - - - -

Ak chcete schudnúť, dajte si pozor na toto!

Takto neschudnete! Ak budete jesť toto, budete ešte viac hladní!

RNG

Vlakniny sa hadzu do jedneho vreca, ale rozne vlakniny, najma tioe najjemnejsie su pre telo vovela uzitocnejsie, nez hrube vlakniny, A to radovo! Totiz absorbcna schopnost/odmorovanie je oveja vyssia pre mikrovlakniny, nez pre hrube vlakniny. Niektore vedia absorbovat az 50 nasovok svojej vlastnej vahy, pozri na psylium pektiny, inulin a arabinogalactany. Gluciomannan dalsia z mikrovlaknin/soluble fibte dokonca sa najnovsie pouziva aj ako dieteticky prostriedok, lebo zpomaluje absorbciu cukrov, tj znizuje glycemicky index vsetkych potravin s nimi jedenych. A superjemne mikrovlakniny ako Modified citrus pecrines maju tak malu molekulu(pod 10 000 Dalton) ze sa vie absorbovat v crevach aj do krvneho obehu a tak odmorovat absorbciou cele telo.
O com sa v clanku nespomina je , ze mikrovlakniny, najma ich zmes su vyborna potrqva pre probiotika, ktore sa musia aj pri dodavani ako doplnok rozmnozit az na vahu 1 kg v crevach a to sa da dosiahnut len ked ich krmis mikrovlakninami

Glam

suhlasiiiiim (: ja fičím na vitálnej vláknine zo zdravého nákupu a tá je pre črevá TOP aspoň pre tie moje (: