Vypracujte si nohy ako tanečníčka s týmito cvikmi!

Nemáte čas na to, aby ste cvičili každý deň hodinu či dve, no chceli by ste mať pekné nohy napríklad ako tanečníčky? Pozrite si nasledujúce tri cviky, ktoré vám nezaberú viac ako 15 minút denne, nie sú také náročné a pomôžu vám dosiahnuť spolu s pravidelným kardiom pekné krivky.

cviky_tanecnicok_2-11-2015_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock

Kmity v ľahu na boku

Ľahnite si na pravý bok, pravou rukou si podoprite hlavu a ľavú zaprite dlaňou do zeme. Nohy čo najviac vystrite, nadýchnite sa a ľavú nohu pomaly dvíhajte hore. Najprv nechoďte ďalej ako kolenom približne k úrovni ramena. Vráťte sa naspäť a teraz svoj kmit o trocha predĺžte. Opakujte aspoň desaťkrát a snažte sa dosiahnuť svoje maximum. Potom strany vymeňte. A nezabúdajte na vystretú špičku.


Pozrite si tiež:

Inšpirujte sa videom a dosiahnite sexi nohy

Lastovička

Postavte sa na celé chodidlá a zanožte napnutú ľavú nohu do výšky bokov. Vystrite špičku a súčasne predpažte ľavú ruku. Pokrčte mierne ľavé koleno a ľavú ruku vzpažte. Potom nohu opäť vystrite a ruku vráťte do predpaženia. Opakujte 10-krát a následne cvik zopakujte s druhou nohou. lastovicka_cvik_2-11-2015

Zdroj foto: Shutterstock

Plié

Chyťte sa steny alebo stoličky, vystrite chrbát a mierne sa rozkročte. Špičky smerujú von, vypnite sa na ne. Spravte mierny podrep s kolenami smerom von. Potom sa vráťte do počiatočnej pozície a opakujte 10-krát. Celú dobu sa snažte stáť na špičkách. plie_cvik_2-11-2015

Zdroj foto: Shutterstock

Výpad so zdvíhaním zadnej nohy

Postavte sa s nohami k sebe, potom spravte krok späť a so zohnutými kolenami, pričom zadné ide až takmer k zemi, urobte výpad. Zatlačte a ťahajte sa dopredu cez päty, balansujte na prednej nohe, následne sa zdvihnite a vytlačte svoju zadnú nohu dozadu a nahor. Spravte krok späť so zadnou nohou a vráťte sa do polohy výpadu. Po skončení cviku vymeňte nohy a opakujte. Pomáha najmä stehenným a lýtkovým svalom, ale spevní aj vaše pozadie. Pozrite si ho aj na videu:

Zdroj videa: YouTube


Pozrite sa aj na toto:

Inšpirujte sa videom a dosiahnite sexi nohy