Strečing na dobrú noc

Nikdy nezaškodí dať si po celom dni párminútový strečing. Uvidíte, že s uvoľneným telom sa vám bude určite lepšie zaspávať. A strečing nemá len fyziologické účinky, takisto vás dokáže aj upokojiť. Inšpirujte sa nasledujúcimi cvikmi.

strecing_vecerny_24-11-2015_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock

Cvik č. 1

Ľahnite si na chrbát a následne sa pomaly pretočte na pravú stranu, ruky spojte dlaňami a ťahajte ich čo najďalej do strany. Potom zdvihnite ľavé koleno ponad pravú nohu a preneste ho na zem, pričom sa snažte zájsť čo najďalej. To isté zopakujte na opačnú stranu.


Prečítajte si tiež:

Najlepšie streče po dlhom únavnom dni

Cvik č. 2

Zostaňte ležať na chrbte a natiahnite sa v celej svojej dĺžke, nohy majte vystreté a ruky až za hlavou. Pomaly naraz zdvihnite obe ruky aj nohy mierne nad zem (cca 5 cm), chvíľu takto vydržte a potom skúste zdvihnúť najprv pravú ruku s pravou nohou a následne zase ľavú ruku s ľavou nohou.

Cvik č. 3

Ľahnite si na brucho, nohy skrčte v kolenách a rukami sa chyťte za členky. Pomaly sa začnite pohupovať dopredu a dozadu. Vydržte v tejto pozícii približne minútu. Mali by ste cítiť, ako sa vám popreťahovali svaly chrbta a bedier. koliska_cvik_24-11-2015

Zdroj foto: Shutterstock

Cvik č. 4

Sadnite si na zem, nohy ohnite v kolenách tak, aby ste mali päty pri stehnách. Ruky si položte vedľa stehien a potom sa pomaly spúšťajte chrbtom a hlavou dole, pričom ruky aj stehná stále tlačíte k zemi. Keď dosiahnete polohu ľahu, ruky si položte na hrudník, zavrite oči a chvíľu takto zotrvajte. Tento cvik je vhodný ako záverečná pozícia večernej série.


Prečítajte si aj tento článok:

Najlepšie streče po dlhom únavnom dni