Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia (FBLR)

Kto by nepoznal nepríjemné bolesti chrbtice a pohybového aparátu? Sedavý životný štýl, málo pohybu či obezita výraznou mierou prispievajú k rozvinutiu ochorení chrbtice, krížov, kĺbov či svalov...

Fyziatria Zdroj foto: Shutterstock.com

Keď na každodenné trápenie nepomáhajú už žiadne domáce recepty, je potrebné vyhľadať odbornú pomoc, vďaka ktorej sa často podarí zmierniť alebo úplne odstrániť nepríjemné bolesti.

V prípade ochorení pohybového aparátu sa môžeme stretnúť s akútnou aj chronickou bolesťou. Akútnu bolesť pociťujeme okamžite po podnete ako ostrú a pálčivú bolesť. Dáva najavo, že naše telo by sme mali chrániť pred ďalším poškodením a vyhľadať pomoc. Chronická bolesť je pretrvávajúca bolesť, ktorú pociťujeme minimálne tri mesiace. Je horšia ako akútna, nakoľko má cyklický priebeh a často sa zhoršuje.

Medicínsky odbor fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia (FBLR) sa zameriava na liečbu ochorení pohybového aparátu, aj jeho chronickým postihnutím, poúrazovými stavmi, neurologickými ochoreniami a pod.  Fyziatria skúma vplyv a využívanie fyzikálnych podnetov na ľudský organizmus. Balneológia je odbor zaoberajúci sa liečivými minerálnymi a termálnymi vodami, kúpeľníctvom a ich terapeutickými účinkami na človeka. Liečebná rehabilitácia skúma vplyv liečebnej telesnej výchovy, pracovnej, výchovnej a psychosociálnej rehabilitácie pri liečení ochorení.

V 1. internetovej klinike www.klik-klinik.sk nájdete lekárov fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, ktorí s vami budú konzultovať všetky vaše zdravotné problémy. Netrápte sa už viac bolesťami chrbtice, krížov, kĺbov či svalov. Riešte ich hneď v Klik-Klinik!

Pri preventívnych, diagnostických aj liečebných procesoch sa využívajú rôzne metódy a postupy, medzi ktoré môžeme zaradiť napríklad tieto: