Prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk darcovia pomohli sumou 1 500 000 eur

Bratislava, 17. decembra 2015 – Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk dnes prekonal magickú hranicu 1 500 000 darovaných eur. Za takmer päť rokov fungovania portálu využilo možnosť podporiť výzvy viac ako 33-tisíc darcov, ktorí poslali spolu takmer 62-tisíc darov.

Bratislava, 17. decembra 2015 – Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk dnes prekonal magickú hranicu 1 500 000 darovaných eur. Za takmer päť rokov fungovania portálu využilo možnosť podporiť výzvy viac ako 33-tisíc darcov, ktorí poslali spolu takmer 62-tisíc darov.

ĽudiaĽuďom.sk Zdroj foto: ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

Online darcovsto pokorilo ďalší rekord! Darovaná suma na portáli ĽudiaĽuďom.sk dosiahla 1 500 000 eur. „Hranicu 1 500 000 sprostredkovaných eur sa nám podarilo pokoriť vďaka viacerým projektom, na ktorých sme mali česť participovať. Jednou z najvýznamnejších výziev bola napríklad žiadosť o pomoc bývalému zástupcovi riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby Vladimírovi Suchodolinskému, ktorého trápilo zákerné onkologické ochorenie. Vďaka darom v hodnote viac ako 45 000 eur, ktoré sa prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk podarilo vyzbierať v rekordne krátkom čase jedného týždňa, mohol Suchodolinský podstúpiť liečbu v Moskve,“ povedal Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n.o.

Spolupatričnosť ľudí sa prejavila aj pri výzve na pomoc rodine, ktorá z minúty na minútu prišla o strechu nad hlavou pri ničivom požiari. „Za menej ako jeden týždeň prispeli ľudia darmi vo výške viac ako 10 000 eur. V oboch prípadoch zohrala dôležitú úlohu spolupráca s našimi mediálnymi partnermi, ktorí nám pomohli pri šírení výzvy a oslovili sme tak širšiu verejnosť,“ povedala PR manažérka portálu ĽudiaĽuďom.sk Natália Báreková.

Hranicu 1 500 000 darovaných eur sa darcovskému portálu podarilo pokoriť aj vďaka daru od mobilného operátora 4ka, ktorý sa rozhodol venovať celý výťažok z rezervácie čísel na štyri konkrétne výzvy. Spolu 16 500 eur tak putovalo príjemcom. Martinko Kupec bude môcť vďaka štedrým 4károm absolvovať rehabilitáciu, ktorá mu predĺži život a rodina Gáliková bude mať krajšie Vianoce. 4ka vďaka darovanej sume prispeje k otvoreniu rehabilitačného centra Svetielko v Bratislave, ktoré bude ďalšie roky pomáhať mnohým deťom. Mobilný operátor podporil aj hudobný talent Jarka Šándora, ktorý môže hrať na vlastnom klarinete.

Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Darcovia pomáhajú chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám alebo samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi. Súčasťou portálu sú samostatné platformy, ktoré pomáhajú sprostredkovať dobrovoľnícku prácu (Dobrovolnici.LudiaLudom.sk), organizovať benefičné aukcie (Aukcie.LudiaLudom.sk) v prospech výziev z portálu, či platforma Kamoši z webu (www.kamosizwebu.sk), ktorá vznikla na podporu detí zo sociálne slabých skupín a vylúčených spoločenstiev.

V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk aktívnych takmer 620 výziev, ktoré môžu darcovia podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva, či už pomocou platobnej karty alebo internetbankingu.

ĽudiaĽuďom.sk Zdroj foto: ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.