Detoxikačný džús zo zázvoru a uhorky

Nikdy nie je na škodu prečistiť svoj organizmus a dopriať mu rýchlu regeneráciu. Nemusíte držať špeciálne týždňové diéty, aby ste detoxikovali svoje telo.

Zeleninové džúsy Zdroj foto: Shutterstock.com

Tento špeciálny nápoj sa vyrába len z prírodných zložiek, ktoré sú známe pre svoje zdravotné pozitíva – zázvor, limetková šťava, kajenské korenie, petržlen a uhorka. Ak chcete, aby mal váš džús sladšiu chuť, môžete pridať aj šťavu z melóna. Aké benefity môžete z tohto nápoja čerpať?


Prečítajte si aj:

Prečo zaradiť uhorky do nášho jedálneho lístka?

Kajenské korenie

Tento typ korenia je bohatým zdrojom živín, ako je vitamín C, draslík, horčík, mangán, zinok, meď, železo, selén, tiamín, riboflavín a ďalšie. Obsahuje antioxidanty pomáhajúce v boji proti voľným radikálom, ktoré zvyšujú hladinu stresu a riziko vzniku kardiovaskulárnych chorôb, rakoviny a degeneratívnych ochorení.

Petržlen

Šťava z petržlenu má veľké pozitíva pri zabezpečovaní zdravej krvi, správneho pôsobenia obličiek a žlčníka. Zároveň je petržlen užitočný aj pre ľudí, ktorých trápia obličkové alebo žlčové kamene. Pôsobí ako prírodné diuretikum, ktoré pomáha telu zbavovať sa nadbytočných tekutín.

Limetka

Toto citrusové ovocie sa považuje za vynikajúcu podporu pri chudnutí, no napomáha aj pri liečbe dny, močových ciest, respiračných chorôb, peptického vredu a ďalších.

Zázvor

Zázvor je úžasná bylinka obsahujúca pozoruhodnú zmes prirodzených vlastností, ktoré sa uplatňujú pri prevencií a liečbe mnohých ochorení, ako sú šedý zákal, chrípka, kašeľ, srdcové choroby, mŕtvica, horúčka, závrat a podráždený žalúdok.

Uhorka

Táto zelenina je známa pre svoje priaznivé účinky na vlasy a pokožku. Vďaka tomu, že až 95% z jej zloženia tvorí voda, napomáha telu zbavovať sa nežiaducich toxínov. Často sa používa na liečbu kožného podráždenia a popálenín. Obsahuje protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú pri odstraňovaní opuchnutých očí.

Džúsy Zdroj foto: Shutterstock.com

Ako si ho pripraviť aj doma?

Budete potrebovať:

  • 2 uhorky
  • 2 kúsky zázvoru
  • polovica limetky
  • 1 šálka petržlenovej šťavy
  • trochu kajenského korenia

Postup: Ošúpte uhorky a odstráňte šupku aj z limetky. Všetky ingrediencie dajte do odšťavovača, pridajte trochu ľadu a korenie (podľa vlastného uváženia).


Prečítajte si aj:

Prečo zaradiť uhorky do nášho jedálneho lístka?