5 pravidiel, ktoré dodržiavajú všetky zdravé ženy

Aby bola žena zdravá a spokojná, vyžaduje si to dodržiavanie určitých zásad, ktoré jej k tomu dopomôžu. Až potom dokáže všetky prekážky v živote zvládať ľavou zadnou a usmievať sa na celý svet.

Šťastná žena Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Starajú sa nielen o druhých, ale aj o seba

Veľa žien zabúda na svoje vlastné potreby a všetko ostatné pokladajú za dôležitejšie. Starostlivosť o deti je samozrejme dôležitá, no ak sa vám naskytne chvíľka voľna, venujte ju sebe. Ak cítite, že ste na pokraji svojich síl, oddýchnite si a doprajte si krátky spánok. Ak sa cítite nepríťažlivo, ba priam škaredo, spravte si masku na tvár, kúru na vlasy a relaxačný kúpeľ pre celé telo. Myslite aj na seba.


Prečítajte si aj:

Týchto 10 nepríjemností poznajú všetky ženy. Ako si s nimi poradiť?

2. Neboja sa tukov

Vyhýbanie sa všetkým druhom tukov nemusí byť pre vaše zdravie úplne prospešné. Pokiaľ ide o srdce, nahrádzať nasýtené tuky rafinovanými sacharidmi nie je žiadnou výhrou, účinnejšie je nahradiť ich nenasýtenými tukmi, ktoré znižujú riziko srdcových ochorení až o 25%. Nevyhýbajte sa preto tukom, ale snažte sa prijímať ich zdravé verzie z potravín ako sú napríklad orechy, ­avokádo, semená alebo ryby.

3. „Nepijú svoje kalórie“

Zdravé ženy vedia, že najlepšou voľbou pre ich telo je čistá voda, čaj a káva bez smotany a cukru. Príležitostne si doprajú aj jeden pohárik alkoholického nápoja, ale skutočne len vo výnimočných prípadov. Aj ovocné šťavy je potrebné vnímať ako maškrtu, keďže sa pri odšťavovaní odstraňuje zdravá vláknina, ale všetok cukor sa zachováva.

4. Sú prísne čo sa týka spánku

Chodiť spať a stávať vždy v rovnakom čase a pravidelne je nevyhnutné na to, aby ste mali dostatok energie, vyvarovali sa nepekným kruhom pod očami a znížili riziko ­obezity, depresie, cukrovky a ďalších ochorení. Zo začiatku bude ťažké vytvoriť si rutinu, ktorú budete dodržiavať nech sa deje čokoľvek, no neskôr to prinesie výsledky aj v podobe lepšieho zdravia.

5. O svoju pokožku sa starajú prvotriedne

Zdravé ženy nikdy nezabúdajú na pravidelnú hydratáciu počas zimy i leta. V zime si dávajú pozor najmä na tie časti tela, ktoré sú vystavení nepríjemným mrakom ako ruky alebo tvár. V lete sa o svoju kožu starajú aj prostredníctvom opaľovacích krémov, ktoré ju chránia pred UV žiarením.


Prečítajte si aj:

Týchto 10 nepríjemností poznajú všetky ženy. Ako si s nimi poradiť?

Katari12

pravidla, ktore dodrziavam ja:
1. pijem vela vody (,min.2L/deň)
2. pravidelne cvičím
3. Beriem vitamíny - kolagen od www.bionutrian.com , vit D a vit E z lekarne

KlaraKu

ešte by som doplnila, že zdravá žena dbá aj o zdravie a krásu svojej pokožky. K tomu veľmi prispieva kvalitná prírodná kozmetika. Mne sa skvele osvedčil český Nobilis

Hani123

súhlasím, cez pokožku sa nám lebo toho do tela dostáva veľmi veľa, preto je pri výbere kozmetiky vemi dôležité pozerať na zloženie