Vaginálny orgazmus – poznáme jeho tajomstvá

Existuje alebo neexistuje bod G, môže mať žena niekoľko orgazmov za sebou alebo nie? Ženská sexualita neprestáva ani dnes zamestnávať vedcov po celom svete.

Orgazmus Zdroj foto: Shutterstock.com

Dalo by sa povedať, že je dokonca stále neprebádaná. Ženy totiž nemajú problém dosiahnuť orgazmus pri masturbácii, no len niektoré ho dosiahnu aj pri vaginálnom sexuálnom styku s opačným pohlavím. Prečo je to tak?

Dnes už vieme, že schopnosť dosiahnuť orgazmus je záležitosť skôr mozgu ako pohlavného ústrojenstva. No u žien je to o niečo zložitejšie. Muži majú totiž iba jednu “trasu” na prenášanie sexuálnych vnemov do mozgu, a to penis, pričom ženské pohlavné ústrojenstvo má takéto trasy dve až tri. Prvou je klitoris, druhou je vagína a treťou krčok maternice. Klitoridálny orgazmus zažila a zažíva azda každá žena, nebudeme sa mu teda podrobne venovať. Ale čo tak pozrieť sa na klitoris z druhej strany? Že netušíte, ako to myslíme? Dozviete sa.

Prečítajte si tiež: Každá žena si zaslúži orgazmus. Takto ho dosiahnete.

Je skutočne tak malý ako si myslíme?

Pred pár rokmi vedci spochybnili existenciu bodu G. Jedni tvrdili, že vôbec neexistuje, druhí tvrdili, že existuje, ale je u každej ženy odlišný – umiestnením ako aj veľkosťou. Niekoľkoročným skúmaním existencie a významu bodu G na schopnosť dosiahnuť orgazmus však vedci prišli k inému, o to prekvapivejšiemu záveru – klitoris nie je ani zďaleka tak malý, ako sme si mysleli. Je to spleť nervov v oblasti od vonkajšieho klitorisu, ktorá smeruje až k vagíne a miestami môže merať až deväť centimetrov. Klitoris má teda dve časti - vonkajšiu a vnútornú, teda tú, kam siaha. A práve vaginálny orgazmus vzniká stimuláciou vnútorného klitorisu.

A potom je tu ešte niečo

Počuli ste už o cervikálnom orgazme? Tie, ktoré ho zažili, o ňom vravia ako o veľmi intenzívnom pocite. Dráždi sa pri ňom penisom alebo prstami krčok maternice. Samozrejme, oproti klitoridálnemu orgazmu to chce viac času a trpezlivosti, no stojí to za to.

Vráťme sa ale k tomu, čo sme povedali na začiatku – orgazmus máme v hlave. Je veľmi dôležité, aby sme boli pri jeho dosahovaní trpezliví, nikam sa neponáhľali, aby nás drobné neúspechy hneď neodradili. Treba si navodiť vždy príjemnú atmosféru, myslieť na príjemné a pekné veci, nebáť sa vyskúšať to, čo sa nám páči a čo nás vzrušuje.


Prečítajte si tiež:

Každá žena si zaslúži orgazmus. Takto ho dosiahnete.