9 otázok, ktoré odhalia, či ste pripravení na manželstvo

Manželstvo ponúka mnohé emocionálne i materiálne výhody, no je dôležité, aby ste boli dostatočne pripravení na všetko, čo obnáša a dokázali čeliť realite. Manželstvo nie je vždy len krásna rozprávka, problémy sa občas vyskytnú, ste si istí, že im viete čeliť?
nevesta

Zdroj: Unsplash.com

1. Chcete rovnaké veci?

Je dôležité, aby ste mali rovnaké alebo aspoň podobné plány. Manželstvo môže byť komplikované, ak sa vaše dlhodobé plány úplne rozchádzajú. Akú úlohu hrajú vo vašom života také dôležité aspekty, ako sú kultúra a náboženstvo? Boli by ste ochotní zmeniť svoj život a nechať všetko tak, ak by váš partner dostal pracovnú ponuku niekde na druhom konci sveta? Tieto veci by ste mali ešte pred svadbou rozhodne prediskutovať, aby ste potom neboli nepríjemne prekvapení.

2. Viete svoje hodnoty zladiť?

Je dôležité, aby ste si navzájom sadli tak, aby ani jeden z vás nemal pocit, že jeho základné životné hodnoty sú prehliadané a partner ich má diametrálne odlišné. Mali by existovať aspoň základné body, v ktorých by ste sa spoločne zhodli.


Prečítajte si tiež:

Manželstvo nie je prežitok. Toto sú jeho najväčšie výhody

3. Zažili ste spolu už aj horšie časy?

Byť spolu nielen v šťastí a zdraví, ale i naopak... Áno, manželstvo je o budovaní spoločného života, ktorý nie je vždy ružový. Môže sa stať, že váš partner príde o prácu, bude nevrlý alebo vám budú chýbať peniaze a atmosféra v domácnosti bude o čosi dusnejšia. Napriek tomu všetkému budete musieť pri sebe držať a podporovať sa. Ste si istí, že to zvládnete?

zásnubný prsteň

Zdroj: Unsplash.com

4. Páči sa vám váš partner?

Nejde len o fyzickú stránku, spýtajte sa sami seba, či po zvyšok života dokážete napríklad počúvať ich svojské vtipy, byť s nimi v jednej miestnosti a cítiť sa spokojne. Ďalej ísť s nimi napríklad na výlet a stratiť sa v cudzom meste. Môžete sa s nimi cítiť vždy v bezpečí? City nie sú všetko, treba vziať do úvahy aj tieto veci.

5. Dokážete sa navzájom prijať takí, akí ste?

Každý má svoju temnú stránku, ale spýtajte sa sami seba, či môžete prijať aj tú partnerovu. Uistite sa, do akej miery by ste boli schopní tolerovať partnerove „muchy“. Kedy ide ešte o drobnosti a kedy radšej počkať, kým sa s tým partner vysporiada sám, predtým, ako s ním vhupnete do manželstva. Rovnako tak včas identifikujte závažné osobné spory a snažte sa ich čo najskôr vyriešiť.

6. Ste finančne kompatibilní?

Peniaze hrajú významnú úlohu v akomkoľvek zlúčení. Ak vy žijete skromne a váš partner si potrpí na značkové oblečenie a jazdí na drahých autách, v budúcnosti by ste sa nemuseli na všetkom zhodnúť. Peniaze sú jedným z hlavných zdrojov napätia vo vzťahoch, takže musíte mať približne rovnaký postoj, aby ste boli schopní spoločne hospodáriť.

manželstvo

Zdroj: Unsplash.com

7. Dôverujete si navzájom?

Nemáte pred sebou žiadne tajomstvá a partnerovi sa zdôverujete ako najlepšiemu kamarátovi? Či naopak, pristihli ste ho pri lži alebo ho len upodozrievate? Niekedy stačí len pocit vo vás, ktorý vám hovorí, že partnerovi sa nedá veriť, a mali by ste z takéhoto vzťahu radšej zavčasu vystúpiť. Dôvera by totižto mala byť úplne prirodzená, nedá sa vynútiť.

8. Ako ste na tom so sexom?

Sexuálny život je veľmi dôležitý vo vašom vzťahu. Mali by ste sa rozprávať o vašich sexuálnych očakávaniach či deťoch. Sexuálny život by u vás nemal skĺznuť do stereotypu a obaja partneri by mali byť spokojní.

9. Viete spolu komunikovať?

Keď príde napríklad na riešenie problémov, viete sa o tom pokojne porozprávať? Máte vždy čas a trpezlivosť vypočuť toho druhého? Nájdete si denne čas porozprávať sa aj inak, než prostredníctvom SMS správ alebo Facebooku? Vedieť komunikovať je základ, v manželstve veľmi podstatný.


Prečítajte si aj tento článok:

Manželstvo nie je prežitok. Toto sú jeho najväčšie výhody

silacka

tiež som vydata, mam krasnu obručku s diamnatami a mam aj zasnubny prsten s diamantom z tiami a nosim ho pyšne nosim každy den. je to symbol našej lásky.