Úspešní ľudia cvičia jogu. Takto im pomáha

Mnohí ľudia nenachádzajú uspokojenie v ich zamestnaní. Ich miesta môžu byť dobre platené, ale zato stresujúce. No je dokázané, že cvičenie jogy pomôže vidieť isté veci jasnejšie a pochopiť, ako si predstavujú svoju kariéru.

Cvičenie jogy a úspechy v práci Zdroj foto: Shutterstock.com

Joga je prístupná ľuďom všetkých vekových skupín. Zmestí sa do každého aspektu života. Existujú rozličné druhy, ktoré sa zameriavajú na rôzne časti tela a sú spojené s relaxáciou, pružnosťou, pevnosťou a sústredením. Joga tiež ľahko pomôže uvoľniť stres a napätie pomocou riadeného dýchania počas rôznych pozícií. Jej pravidelné cvičenie môže vyvážiť nabitý program plný pracovných povinností.

Ako môže joga pomôcť vašej kariére?

Zmieňuje úzkosť

Stres a úzkosť často prichádzajú ruka v ruke s termínmi, dlhou pracovnou dobou či konfliktami na pracovisku. Práve joga odvádza veľkú časť stresu tým, že vás naučí čeliť problémom v danom okamihu namiesto toho, aby ste mysleli, čo zlé vás postihne v najbližšej budúcnosti.

Zlepšuje držanie tela

Joga minimalizuje zlé dôsledky dlhého sedenia alebo státia v práci. Zlepšuje držanie tela, zmierni bolesti chrbta a svalové napätie. Navyše, držanie tela dokáže urobiť značný dojem pri obchodných rokovaniach a pri komunikácii s klientmi.

Skvalitňuje pracovný výkon

Joga zlepšuje koncentráciu a pamäť. Precvičovanie niektorých pozícií vám pomáha vidieť veci z iného uhla a zároveň prináša nové myšlienky. Potrebujete prísť k nejakému netradičnému nápadu pre svoj projekt? Skúste napríklad stojku na hlave.


Prečítajte si tiež:

10 dôvodov, prečo cvičiť v práci

Vyhnete sa pracovnej neschopnosti

Joga posilňuje imunitný systém (prevencia pred prechladnutím a rôznymi chorobami) a vedie k mnohým zdravým návykom (uprednostníte svieže jogurty či ovocie pred nezdravým jedlom).

Cvičiť sa dá všade

Jej veľkou výhodou je, že ju môžete cvičiť kdekoľvek s minimálnym alebo žiadnym vybavením. Vo vašej kancelárii, v dopravných prostriedkoch i na služobnej ceste. Čo tak napríklad spraviť niekoľko „Pozdravov slnku“ po prebudení v hoteli na služobnej ceste? Je to skvelý spôsob, ako začať náročný deň.


Prečítajte si aj tento článok:

10 dôvodov, prečo cvičiť v práci