10 tajných erotogénnych zón, vďaka ktorým na spoločnú noc nezabudne

Muži sa pri sexe väčšinou venujú tým istým miestam a na zvyšok ženského tela „sadá prach“. Čo je škoda, pretože existujú mnohé iné, tajné erotogénne zóny, dotykom rúk či pier alebo šteklením ktorých dokážete zvýšiť vzrušenie na oboch stranách.

Muž a žena sex Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Tvár

Mozog sa pri orgazme vypína. Podporte tento proces tým, že budete palcami masírovať oblasť nad partnerovým obočím. Ľudia vo veľkej miere skrývajú napätie práve na tvári, takto preto môžete pomôcť uvoľniť stres a zvýšiť vzrušenie.

Sledujte či sú jej ústa jemne pootvorené - keď je človek úplne uvoľnený a vzrušený, uvoľnia sa aj svaly, vrátane tých, ktoré udržujú sánku zatvorenú.


Prečítajte si aj tento článok:

5 skvelých tipov pre lepší sex

2. Uši

Práve uši sú bránou ku dvom druhom vzrušenia: fyzickému a psychickému. Masírujte okraje partnerovho ucha zatiaľ, čo budete prstami hladiť jeho/jej zátylok.

Môžete po uchu takisto jemne prechádzať nosom. Keď pri tom bude počuť váš dych, miera vzrušenia ešte vzrastie.

3. Krk

Prechádzajte perami oblasťou medzi krkom a bradou. Je tam totiž tenšia pokožka, takže nervy a žily sú bližšie k jej povrchu - to je takisto dôvod, prečo sa práve na toto miesto odporúča aplikovať parfém.

Tento ťah vám pomôže aktivovať receptory a umocniť emocionálnu odozvu partnera. Z našej zvieracej stránky totiž vyplýva, že krk je pre nás evolučne stále veľmi zraniteľným, a teda aj intímnym miestom. Pustíme k nemu iba niekoho, komu skutočne veríme.

4. Pery

Bozkávanie je akousi vstupnou bránou k zvyšku tela. Hovorí, že viete, ako byť nežným partnerom ako k jej perám, tak aj k ostatným partiám.

Takisto ním aktivujete množstvo hormónov a partnerov hypothalamus (podlôžko, časť mozgu, zodpovedná za vzrušenie) bude zaplavený feromónovými vôňami a chuťami.

Skúste ale niečo netradičnejšie ako klasické bozkávanie - jemne oblýžte partnerovu vrchnú peru alebo ju zachyťte medzi svojimi perami a hrajte sa s ňou. Ako zistíte, či to funguje? Jeho či jej pery budú výrazne červené - táto farba na nich totiž indikuje vzrušenie.


Prečítajte si tiežs:

5 skvelých tipov pre lepší sex

5. Prsty

Počas sledovania filmu, dlhého letu alebo skrátka kedykoľvek, keď bude trochu času, masírujte prstami jej dlaň - ruky sú plné zmyslových receptorov.

Prechádzajte rukami po vrchnej aj spodnej časti dlane až k prstom. Robte to jemne - receptory citlivé na dotyk majú v tomto smere lepšiu odozvu ako tie citlivé na tlak, ktoré sú hlbšie v koži.

Tento ťah je ideálny, pretože ho môžete robiť kdekoľvek - nejde o nič vulgárne či nevhodné, ale obyčajným nevinným dotykom rúk nabudíte iné, intímnejšie časti jeho alebo jej tela.

6. Predlaktie

Dotýkajte sa vnútornej strany zápästia jazykom, perami alebo na ňu skúste dýchať teplý vzduch - nachádzajú sa tam špeciálne receptory, citlivé na zmenu teploty.

Citlivé receptory sú takisto vo vlasových folikulách. Akékoľvek oblasti s výraznejším ochlpením budú reagovať na veľmi jemné dotyky. Skúste to a výsledkom budú zimomriavky na partnerovom tele.

7. Prsia

Táto časť možno vyzerá ako samozrejmosť, všetko však závisí na správnej technike. Venujte pozornosť na nervy bohatému erotogénnemu tkanivu na vrchu a stranách jej pŕs predtým, ako prejdete k bradavke.

Dotyky by mali byť opäť veľmi jemné, takmer nerozpoznateľné. Bradavky, ktoré podobne ako klitoris, dodávajú elektrické impulzy orgazmus vyvolávajúcim neurónom v mozgu, obsahujú receptory s názvom Meissnerove telieska. Sú to bunky, ktoré reagujú na rôzne druhy stimulácie - napríklad trenie či masírovanie. Čím dlhšie sa bradaviek dotýkate, tým intenzívnejšie bude vzrušenie.

8. Zadná časť kolien

Väčšinu ľudí dotyk na tomto mieste najprv šteklí - buďte ale trpezliví. Ak partnera dotyk šteklí, pravdepodobne ešte nie je dostatočne vzrušený alebo vzrušená.

Najprv stimulujte erotogénne zóny. Následne plochou troch prstov prechádzajte po celej zadnej časti jeho/jej stehna a tento proces zakončite na zadnej strane kolena. Silnejší dotyk môže stimulovať nervové zakončenia citlivé na tlak alebo Paciniho teliesko, receptor, detekujúci napätie, čo odstráni pocit šteklenia.

9. Chrbát

Jemne masírujte oblasť medzi lopatkami a chrbticou. Pomaly prechádzajte do spodnej časti chrbta, kde sú citlivejšie nervové zakončenia. Občas zablúďte prstami na boky jej chrbta a dotýkajte sa okrajov jej pŕs.

Malú prestávku na masáž chrbta si môžete spraviť aj počas sexu - uvoľnite sa a oddialite ejakuláciu. Navyše, žena tento krok môže brať ako prejav mužovej citlivosti a povedať si, že to preňho s ňou zrejme nie je iba o sexe.

10. Nohy

Holandskí výskumníci prišli na to, že už len očakávanie dotyku vyvoláva reakciu v mozgu, nevyhnutnú pre sexuálne vzrušenie. Potrebujeme byť nestále v strehu a stave nevedomia, pýtať sa samých seba, „čo asi spraví ďalej“?

Toto napätie je nevyhnutné pre vzrušenie a následný orgazmus. Preto sa prstami či jazykom dotýkať partnerových stehien smerom k jeho či jej pohlavnému orgánu, ale prestať, kým sa ho dotknete. Blúďte prstami veľmi blízko pri ňom a dýchajte naň. Vyvolá to úplne iné pocity, akoby ste sa jej vagíny či jeho penisu skutočne dotýkali.


Prečítajte si aj tento článok:

5 skvelých tipov pre lepší sex