6 rôznych druhov ženského orgazmu

Prežívanie orgazmu by sa dalo prirovnať k výbuchu sopky v našom tele. Spočiatku cítime budovanie vzrušenia, ktoré nakoniec vyvrcholí v zmyselnej explózii. Ženský orgazmus má také rôzne formy, o ktorých ste možno ani netušili. Zatiaľ, čo pri vyvrcholení z bodu G ste doslova v eufórii, pri tom mentálnom sa nemusíte samého seba ani len dotknúť.

Ženský orgazmus Zdroj foto: Shutterstock.com

Orgazmus má 4 fázy: vzrušenie, stagnácia, vyvrcholenie a zotavenie. Je dôsledkom svalových sťahov počas fázy vyvrcholenia a umožňuje ho veľká koncentrácia nervov a nervových zakončení.

Dosiahnuť orgazmus je pre niektoré ženy náročné, až jedna tretina všetkých príslušníčok nežného pohlavia nedokáže počas svojho života dosiahnuť vyvrcholenie pri pohlavnom styku. V dôsledku toho zažívajú iba klitoriálny orgazmus, pritom existuje omnoho viac spôsobov, ako experimentovať so svojim telom.

Orgazmus sa dá vnímať ako druh umenia: k jeho dosiahnutiu potrebujete veľa experimentovania, trpezlivosti a tréningu aby ste dokázali nájsť, čo vyhovuje práve vášmu telu. Zbavte sa stresu a dovoľte si prežiť rozkoš naplno. Celé je to aj o ceste, nie len o cieli.


Prečítajte si aj:

7 faktov o ženskom libide, ktoré pomôžu zlepšiť váš sexuálny život

1. Klitoriálny orgazmus:

Ide o najbežnejší druh. Keďže klitoris je najcitlivejšou časťou ženského tela s najväčším počtom nervových zakončení, je veľmi intenzívny. Napriek tomu ho niektoré ženy v porovnaní s ostatnými popisujú ako slabší. Stále je však veľmi príjemný a môže slúžiť ako výborná predohra pred samotnou snahou o dosiahnutie vaginálneho či iného druhu orgazmu.

Každá žena je na dotyk klitorisu inak citlivá, niektorým vyhovuje jemná stimulácia, iné preferujú silnejší tlak. Myslite na to, že po orgazme je toto miesto extrémne citlivé, až tak, že jeho dotyk môže bolieť. Preto by ste mali dať svojej partnerke po vyvrcholení čas na fázu zotavenia.

2. Vaginálny orgazmus

Tento orgazmus začína vo vagíne a ďalej sa šíri buď do celého tela alebo zostáva sústredený v panvovej oblasti a spodnom bruchu. Dochádza pri ňom k sťahom maternice, panvových svalov a niekedy aj anusu. Trvá dlhšie ho dosiahnuť, niekedy aj 20 až 25 minút, preto buďte ku svojim partnerkám trpezliví.

Existuje viac druhov vaginálneho orgazmu, s ktorými môžete experimentovať:

Orgazmus zo stimulácie bodu G

Vzniká dráždením bodu G, ktorý sa nachádza približne 5 až 8 centimetrov vo vagíne a môže byť sústredený buď v tejto oblasti alebo sa rozšíriť do celého tela.

Spôsobov, akými sa dá bod G stimulovať, je viac - od rytmickej penetrácie po krúživé pohyby, vytvárajúce trenie. Najlepšou polohou je, keď žena leží na bruchu a muž zozadu na nej. Takisto trvá priemerne od 20 do 25 minút, kým žena tento druh orgazmu dosiahne a práve on môže viesť k ženskej ejakulácii. Je často popisovaný ako veľmi špeciálny, hromadiaci všetku rozkoš v oblasti spodného brucha a panvy, až kým neexploduje. Ženy sú vraj počas neho často v takej eufórii, že si ani neuvedomujú kde sú a čo sa okolo nich deje.

Orgazmus zo stimulácie bodu A - predného fornixu

Dosiahnete ho stimuláciou oblasti, nachádzajúcej sa pomerne hlboko vo vagíne, až od 10 do 12 centimetrov. Po dosiahnutí vyvrcholenia toto miesto nezostáva príliš citlivé, preto môžete pokojne pokračovať v styku a práve tento spôsob sexuálneho kontaktu môže vašej partnerke privodiť viacnásobný orgazmus.

Na jeho dosiahnutie je najvhodnejšia misionárska poloha, pričom dochádza iba k veľmi jemnej, zato hlbokej penetrácii. Práve preto nie je každej žene zrovna príjemný a preto je možné, že vašej partnerke skrátka nebude súdený. Tie, ktoré ho majú radi, ho ale opisujú ako ostrý a elektrizujúci zážitok, ktorý sa oplatí vyskúšať. Dopracovať sa k nemu dá aj prostredným prstom.

Orgazmus zo stimulácie „hlbokého bodu“ - zadného fornixu

Tento orgazmus sa dosahuje stimuláciou najhlbšej časti zadnej vaginálnej steny, tesne pred maternicou. Môže byť veľmi intenzívny, niektoré ženy ho prirovnávajú k análnemu orgazmu. Nie každý o jeho existencii vie, takže ho aj veľmi málo žien vyskúšalo, ale rozhodne stojí za experiment. Najlepšie sa dosahuje s pomocou prstov.

Orgazmus zo stimulácie bodu U

Ak ho chcete dosiahnut, stimulujte malú citlivú oblasť erektívneho tkaniva medzi otvorom močovej trubice a vagíny. Použite prsty, orálny kontakt alebo špičku penisu a určite od partnerky dostanete výraznú erotickú odozvu. V podstate môžete postupovať podobne, ako pri stimulácii klitorisu.

Spojením vaginálneho a klitoriálneho orgazmus môžete dosiahnuť spojený orgazmus, podľa slov expertov ten najsilnejší vôbec. Vychutnáte si vďaka nemu to najlepšie z oboch.

Aby ste ho dosiahli, vyskúšajte polohy, kedy je partnerka hore alebo sedí na partnerovi, ale je mu otočená chrbtom. Tak si môže sama kontrolovať rytmus penetrácie zatiaľ, čo partner môže asistovať so stimuláciou klitorisu. Dobrá je aj misionárska poloha, pri ktorej je partner vyššie alebo sedí, aby partnerka mala ku klitorisu prístup. Dosiahnutie spojeného orgazmu je pre ženu jednoduchšie, ak je pred sexom naozaj vzrušená. Dajte preto dôraz na predohru a petting.

3. Análny orgazmus

Niektoré ženy análny styk neznesú, pre iné je priam fantastický. Pokiaľ chcete zažiť orgazmus, ktorý prináša, použite väčšie množstvo lubrikačného gélu a s penetráciou postupujte pomaly, najmä ak to skúšate prvýkrát.

Stiahnuté svaly tejto oblasti sú citlivé, ale pri správnom postupe vám môžu priniesť výnimočné potešenie.

4. Orgazmus spojený so ženskou ejakuláciou

Tento druh orgazmu je tak komplikovaný, že by si zaslúžil knihu. Je opradený mnohými tajomstvami a len máloktorá žena ho za svoj život dosiahne. Najľahšie sa k nemu dopracujete stimuláciou bodu G.

Aby bol pokus úspešný, žena musí mať výnimočne hlboké spojenie so svojim partnerom a sama so sebou. Tento druh orgazmu totiž medzi partnermi buduje veľmi pevné puto, je to jedna z najintímnejších a najpríjemnejších vecí, akú spolu vo vzťahu môžete zdieľať.

Ide o orgazmus, ktorý je súčasťou prastarej techniky tantrického sexu. Vraj uvoľňuje negatívne emócie a napĺňa ženu pozitívnou energiou či pocitom zadosťučinenia a mieru.

Ak ste ale single, nemusíte mať strach. Pre vás je táto skúsenosť rovnako dostupná, pretože bod G sa dá stimulovať aj prstami.

5. Orgazmus spojený s dotykmi pokožky a bradaviek

Niektoré ženy sú schopné dosiahnuť orgazmus aj prostredníctvom masírovania oblastí ich tela, ktoré nie sú nijako priamo spojené so sexualitou. Príkladom sú ženy, ktoré dosiahli vyvrcholenia počas masáže alebo ošetrenia tváre u kozmetičky.

Orgazmus spojený s dotykmi pŕs je už viac spojený s erotikou a erotogénnymi zónami. Objavuje sa, keď je žena dohnaná k absolútnemu vrcholu extázy pri stimulácii bradaviek. Tie sú totiž priamo napojené na nervy v oblasti genitálií a preto je vzrušenie z dotyku bradaviek možné cítiť na klitorise.

Veľa žien sa vzruší, keď cítia dotyk na bradavkách, nie všetky sa však dopracujú až k orgazmu výlučne ich stimuláciou. Do veľkej miery záleží na tom, ako veľmi citlivé ich bradavky sú.

6. Mentálny orgazmus

Mentálny orgazmus alebo orgazmus na základe fantázie je fascinujúci v tom, že vôbec nevyžaduje dotyk. Dopracujete sa k nemu vizuálizáciou a za pomoci zvuku, stimuláciou najpodstatnejšieho sexuálneho orgánu v tele - mozgu. Fungujú filmy či videá s erotickým obsahom alebo priame pozorovanie sexuálneho správania na verejnosti, ktoré vás tak vzruší, že môžete dosiahnuť vrcholu iba samotným pozorovaním.

Ako dosiahnuť mentálny orgazmus? Nie je to až tak náročné. Ľahnite si na postel a zapnite si video, ktoré vás vzruší. Ďalej zavrite oči, sústreďte sa na zvuk a predstavujte si, že čokoľvek sa deje vo videu, sa v skutočnosti deje vám. Pomôže, ak budete sťahovať sedacie alebo stehenné svaly.

Zaujímavá je forma mentálneho orgazmu, ktorú dosiahnete v spánku, vďaka extrémne živému erotickému snu. Určite sa už niektorým z vás stalo, že ste sa ráno zobudili s úsmevom na tvári, pretože ste práve prežili jedno z najlepších vyvrcholení svojho života a to ste sa nemuseli ničoho ani len dotknúť a dokonca ani byť pri vedomí.


Prečítajte si aj tento článok:

7 faktov o ženskom libide, ktoré pomôžu zlepšiť váš sexuálny život

lineta

Neverila som tomu, že žena môže mať niekoľko orgazmov za sebou a ,,ejakulovať,,Pri novom partnerovi som prvýkrát zažila mokrý orgazmus. Stalo sa to prvýkrát asi po roku nášho vzťahu a odvtedy ho mám pravidelne. Je to naozaj silný zážitok, dopriala by som ho každej žene. Určite záleží aj od šikovnosti partnera.