Zázrak v starostlivosti o pleť: chemický peeling

Priznajte sa, že ak ide o starostlivosť o pokožku, vyhýbate sa akémukoľvek výrobku, kde by sa mohla vyskytnúť „kyselina“. Ak vás opakovane trápia kožné problémy, rôzne začervenania, či nekonečné fľaky po akné, máme riešenie. Skúste si na nákupný zoznam pripísať aj prípravok s obsahom kyselín. Chápeme, že máte obavy ale garantujeme, že nebudete ľutovať.

Peeling obsahujúci aktívne zložky, ako napríklad kyselinu mliečnu alebo glykolovú, dokáže spraviť s pleťou hotové zázraky. Pri pravidelnom používaní zbaví pleť rozšírených pórov, usadenín od make-upu, ktoré bežné čistiace gély na tvár nedokážu rozpustiť. Dajte zbohom aj sivastej a mdlej pleti, ktorá trápi ženy v zimnom období. Peeling vám rozjasní tvár, a tak budete pôsobiť oveľa mladistvejšie, a to sa predsa milé dámy počíta.

Chemický peeling

Kyselina salicylová, ako zložku prípravkov proti občasným pupienkom, je na trhu pomerne dlho. Ak vás však trápia väčšie nedokonalosti, zbytočne by ste boli z kyseliny sklamané. Pomáha k prečisteniu pórovitej pokožky, ba dokonca zastaví aj nejeden pupienok. Pokiaľ potrebujete už intenzívnejšie ošetrenie, mali by ste zvoliť iný druhy kyselinky. Prípravky, ktoré sú dostupné v lekárňach a rôznych e-shopoch neobsahujú vysokú koncentráciu, a preto sú bezpečné na ošetrenie v domácich podmienkach.

Ak budete pociťovať jemné štipkanie a brnenie v pleti, nebuďte znepokojené. S vysokou koncentráciou pracujú len školené odborníčky, prípadne lekári, ktorí vám poradia, aký typ ošetrenia by vyhovoval pleti. Všeobecne sa neodporúča podstupovať ošetrenie v letnom období, pretože citlivá a začervenená pokožka je náchylná k pigmentáciám

Typy peelingov:

AHA kyseliny– ide o mierny typ kyselín, napríklad kyselina glykolová. Sú znesiteľné i pre citlivejšie pleti, a tak sa ich nemusíte obávať. Pomáhajú všetkým typom pleti, či už ide o suchú a starnúcu alebo problematickú pleť v puberte.

BHA kyseliny- najznámejšou je kyselina salicylová, ktorá je hlavnou zložkou produktov využívajúcich sa pri starostlivosti o pleť so sklonmi k nedokonalostiam. Keďže sú rozpustné v tukoch, dokážu si poradiť najmä s mastnejšou pokožkou.

TCA kyselinykyselina trichloroctová je najbežnejšou zložkou stredne silných chemických peelingov. Pomáha odstraňovať už hlbšie vrásky a jazvy po akné.


Pozrite si tiež:

Recept na detoxikačný peeling