Raňajky ako základ zdravého a úspešného dňa

Raňajky sú základom dňa. To, čo ráno zjete, sa odrazí na tom ako sa počas dňa cítite. Ako k nim pristupuje módna blogerka Deziré?
zdravé raňajky - ovsená kaša a sušené ovocie

Zdroj: súkr.archív

Ľudia sa ma často pýtajú kedy stíham robiť všetko to, čo robím. Odpoveďou vždy u mňa je, že ide o to ako sa k veci (k životu) postavíme a následne tak sa nám aj odvďačí. Ak budeme k veciam pristupovať nezodpovedne, len ťažko môžeme očakávať osvetu. Ak však k životu budeme pristupovať tak ako máme, môžeme očakávať divy.

Kedysi som bývala nočné žieňa, no zmenilo sa to a teraz som skôr ranné vtáča. Som schopná vstať o piatej ráno, ísť si zabehať, pripraviť si zdravé raňajky a až potom začať pracovať. Na tento režim som si celkom zvykla a pokiaľ tak nie je, nie som vo svojej koži. Často si idem ľahnúť už pred desiatou večer, aby som sa nielen dobre vyspala, ale aby mi to na druhý deň aj myslelo. To je pre mňa úplný základ. Keďže svoju prácu milujem, snažím sa k nej aj náležite pristupovať.

Čo sa týka mojej stravy, za posledné obdobie som k nej nepristupovala veľmi zodpovedne. Časté neskoré výjazdy von, jedenie fast foodov neskoro večer, polotovary ... do toho stres ... Toto všetko sa odzrkadlilo na zlom trávení. Bývalo mi ťažko, bola som unavená a bez energie. Jedla som doslova čokoľvek a kedykoľvek len preto, aby som zahnala hlad. Veľa múčnych jedál sa odrazilo na mojej váhe a už som sa zrazu necítila tak vo forme ako kedysi. Ovocie a zeleninu som takmer vôbec nejedla, čoho dôsledkom bolo, že som sa cítila stále unavená. O problémoch s trávením ani nehovorím. Jedného dňa sa to už však všetko na mňa ,,nakopilo“ a ja som sa rozhodla s tým niečo robiť. Začala som sa stravovať zdravšie a hlavne plnohodnotnejšie. Všímala som si, čo jedia druhí, kedy jedia a podobne. Prestala som sa prejedať a jesť doslova hlúposti. Po nejakom čase som sa cítila opäť vitálnejšia, problémy s trávením už neboli také časté a nabrala som aj viac energie. Od čoho sa to však všetko odvíjalo?

zdravé raňajky

Zdroj: súkr.archív

Raňajky sú to, čo považujem za základ môjho zdravého a úspešného dňa

Pretože presne to, čo a koľko toho ráno zjem, závisí od toho ako sa cez deň cítim a tým aj celková moja nálada. Moje každé ráno začínam miskou ovsenej kaše s ovocím. Zistila som, že tak ako sa dokážem zasýtiť z dvoch rožkov, tak sa dokážem zasýtiť aj z jednej kaše a necítim tak zaťažený žalúdok ako pri rožkoch. Do misky s ovsenou kašou pridám buď čerstvé alebo sušené ovocie. Za posledný čas ma však z toho čerstvého začalo nafukovať a cítila som sa kvôli tomu nepríjemne. Pridávam si teda už len sušené a vyhovuje mi viac. Toto sušené ovocie som si najviac obľúbila od značky Brix. Je oveľa chutnejšie ako to kupované z obchodu, možno aj preto, že je 100% prírodné a bez rôznych umelín a konzervantov. Na stránke www.brixproducts.com, majú viacero druhov ovocia a popravde nikdy neviem, ktoré si vybrať. Okrem toho, jedno vrecúško je dosť veľké a dlho mi vydrží. Nemusím teda stále dokupovať a to mi maximálne vyhovuje. Inak, keď pri nákupe zadám kód ZDRAVIE10 mám aj 10% zľavu, čo je super.

A čo vy a vaše raňajky? Ako k nim pristupujete?