Manuál líčenia pier

Ktorý je teraz in? Matný, nematný? Aj vy si dávate túto otázku zakaždým, keď sa líčite? Tak, aký rúž sa vám bude hodiť? Výber farby je v podstate na vás. Avšak treba si určiť postup, ktorý budete zachovávať.

Podkladová báza – základ líčenia pier

Je ideálna na predĺženie trvácnosti rúžu. Tieto bázy sú dostupné vo všetkých drogériách aj parfumériách. Môžete si ich vybrať buď vo forme tuhej tyčinky, lesku na pery alebo vo forme rúžu.

Podklady hydratujú, iné zasa jemne zväčšia pery.

Ceruzka na pery – užitočná pomôcka

Ak sa chystáte kúpiť si rúž, vyberte si k nemu aj ceruzku v rovnakom alebo tesne podobnom odtieni. Ceruzka vám na perách spraví peknú kontúru, opticky ich jemne zväčší.

Ďalšou výhodou jej nosenia je aj to, že ak by ste mali aj rúž, ktorý sa zvykne jemne rozpíjať, kontúry ceruzky vám ho udržia na mieste.

Druhy rúžov – matné, krémové, metalické...

Matné rúže sú top. Oproti klasickým krémovým rúžom majú väčšiu výhodu v tom, že sa menej otláčajú. Firmy robia dokonca aj rúže, čo sa po nanesení neotláčajú, prípadne veľmi málo a vydržia až niekoľko hodín.

Ak chcete urobiť z matného taký, ktorý sa nebude otláčať, skúste ho prepudrovať. Trochu dlhšie vám na perách vydrží.

Dlhodobou novinkou sú metalické rúže. Ide o rúže, ktoré sú tiež matné, ale ich výsledný efekt je metalický. Rúže vytvoria neodolateľný efekt na perách. Otláčajú sa minimálne.

Aplikátor na rúž – ktorý si vybrať?

Čo sa týka aplikátorov, tiež je na výber z veľkého množstva. Bývajú najmä v penovom tvare. Aj v oválnom, skosené z jednej strany alebo aj sploštené. Techniku používania treba väčšinou len nacvičiť. Každej z nás sadne niečo iné. Jednou variantou je použiť obyčajný tenký štetec.

Vždy pri akejkoľvek kozmetike sa uistite, či na ňu nie ste alergická, nanesením malého množstva napríklad na ruku.


Pozrite si tiež:

Návod, ako správne naniesť rúž