Návod, ako správne naniesť rúž

Určite mnohé z vás poznáte tú situáciu, keď si ráno nanesiete pekný červený rúž a už za pár minút ho máte rozotrený okolo celých úst. Ako docieliť, aby ste rúžom dodali vašim perám vytúžený tvar a zmyselnosť?

Žena so zle naneseným rúžom Zdroj foto: Shutterstock.com

1. „Olúpte“ si svoje pery

Odstráňte zo svojich pier všetky odumreté kožné bunky, aby ste ich mali hladké a jemné. Môžete ich ošúchať zubnou kefkou po dobu niekoľkých sekúnd alebo trením vlhkým uterákom. Peeling pier môžete tiež vykonať zmesou kuchynského oleja s kryštálovým cukrom.

2. Hydratujte pery

Vezmite si balzam a natrite si hornú i dolnú peru viackrát, aby ste docielili poriadnu dávku hydratácie. Pomôže to zmäkčiť i zjemniť vaše pery. V takomto prípade uprednostnite radšej menej mastný balzam, aby ste sa vám rúž ľahšie aplikoval. Nechajte pôsobiť balzam niekoľko minút.

3. Použite púder

Po tom, čo ste svoje pery hydratovali, ich môžete pretrieť jemnou vrstvou púdru v odtieni, ktorý používate aj na svoju tvár. Počas aplikácie sa môžete niekoľkokrát usmiať, aby ste videli všetky priehlbinky, ktoré je potrebné vyplniť.


Prečítajte si aj:


4. Naneste si kontúrovaciu ceruzku na pery

Kontúrovacia ceruzka pomáha dlhšie udržiavať rúž na perách a zabrániť jeho častému rozotieraniu. Jej aplikáciu by ste nemali vynechať najmä pri používaní rúžov tmavších odtieňov, ktorých nanášanie býva mnohokrát komplikovanejšie ako v prípade jemnejších odtieňov. Ak chcete, aby vaše pery vyzerali väčšie, použite kontúrovaciu ceruzku mimo línie pier (z vonkajšej strany) – vytvoríte dojem plnších pier, ktoré zaujmú každého, no budú vyzerať stále prirodzene. Pre jemnejší a prirodzenejší vzhľad si ceruzku votrite prstom do kútikov pier.

5. Zvážte výber farby rúžu

Veľa žien robí tú chybu, že sa im zapáči rúž na perách kamarátky a okamžite si ho kupujú bez toho, aby sa zamysleli nad tým, či sa hodí k ich odtieňu pleti. Je to prvý krok, ktorý je nutné zvážiť a popremýšľať nad tým. Farba rúžu by mala dopĺňať váš tón a textúru pokožky.

  • Ak ste tmavej pleti, vyberajte si odvážnejšie farby, ktoré dokážu vytvoriť pekný kontrast.
  • Ak máte bledú pokožku, najlepšou voľbou je svetlo ružová alebo neutrálna farba.
  • Ak ste niekde medzi tým – ani tmavá ani bledá pleť, zvoľte si rúž v škoricovej alebo slivkovej farbe.

Farby rúžu pre stredne tmavý typ pleti Zdroj foto: Shutterstock.com, VIAC FOTO V GALÉRII

6. Aplikujte rúž

Začnite od stredu pier a pokračujte smerom von, pričom dbajte na to, aby ste vyplnili všetky medzery. Môžete použiť rúž priamo alebo ho aplikovať na štetec – pre lepšiu precíznosť.

7. Vezmite si vreckovku

Preložte vreckovku na polovicu a stlačte ju medzi perami. Pomáha to odstrániť prebytočný rúž.


Pripájame aj video návod ako svoje pery spraviť neodolateľnými: