Na trh prichádza nová zdravá alternatíva kávy: vyskúšajte nuo3 Kurkuma latte nápoj

Kurkuma latte drink kombinuje zdravé ingrediencie so zázračným korením prírody - kurkumy. Predstavujeme vám jeden z najchutnejších, najprospešnejších a najpríjemnejších nápojov. Pozrite sa, prečo sa oplatí ho vyskúšať.
nuo3 Kurkuma latte nápoj

Peter Popovič | Zdroj: súkr.archív

Čo je to Kurkuma Latté?

Túto starodávnu zmes vytvorili ajurvédski lekári v Indickej medicíne. Poznáme ju pod pomenovaním „zlaté mlieko“.

Použitím synergických zložiek v presných množstvách tento lahodný nápoj ponúka silné protizápalové, antioxidačné a protirakovinové účinky.

Už po vypití jedného pohára denne mnoho ľudí zaznamená úľavu od bolesti svalov a kĺbov, zlepšenie trávenia, zníženie príznakov nádchy a chrípky, zvýšenie energie a pokojnejší spánok.

Nu3o Kurkuma latte tiež posilňujú imunitu a komplexne zlepšujú zdravie.


Prečítajte si tiež:

Rozhovor so zakladateľom firmy unikátnych lattéčiek nu3o: kávy už je viac než dosť, prišiel čas na zdravú zmenu


Čo obsahuje Kurkuma Latté?

Kurkuma

Všetci vieme, že by sme kurkumu mali konzumovať každý deň kvôli jej nespočetným prínosom pre zdravie. Avšak bez správnych vedomostí to môže byť neefektívne!

Po prvé, najdôležitejšia vec je, že má byť v bio kvalite. Naša kurkuma sa pestuje organicky v horách Južnej Indie. To zaisťuje, že je bez chemikálií a ťažkých kovov, bežne sa vyskytujúcich v pôde. To môže často viesť k bolestiam hlavy a tráviacim problémom.

Po druhé, kurkuma musí obsahovať vysokú hladinu účinnej zložky kurkumínu, aby účinne priniesla všetky požadované zdravotné prínosy. Väčšina kurkumy, kúpenej v obchode, neobsahuje viac ako 2-3 percentá kurkumínu. Naša obsahuje 5 percent, je vzácnejšia a silnejšia.

Nakoniec musí byť kurkuma riadne zmiešaná so správnym množstvom čierneho korenia a tuku, aby sa zabezpečila optimálna absorpcia. Preto sme do nášho lattéčka pridali čierne korenie a kokosové mlieko.

nuo3 Kurkuma latte nápoj

Peter Popovič | Zdroj: súkr.archív

Čierne korenie

Antibakteriálne, protizápalové a organické čierne korenie je bohaté na železo, draslík, vitamín C, vitamín K a mangán. No tiež pomáha telu absorbovať kurkumín na podporu trávenia a vytvára pocit pohody.

Škorica

Škorica prirodzene znižuje hladinu cukru v krvi a zároveň poskytuje bohatý zdroj antioxidantov. To môže „nakopnúť“ metabolizmus a jej chuť krásne ladí s kurkumou.

Zázvor

Prírodné antibiotikum prírody, ktoré posilňuje imunitný systém, zlepšuje krvný obeh a funkcie mozgu. Tiež pomáha zmierniť bolesti. Táto super ingrediencia dodáva nápoju delikátnu arómu.

Kardamón

Aromatické korenie pôvodom z Indie, Nepálu a Južnej Ázie. Kardamón je doslova nabitý zdravotnými výhodami. Môže teda pomôcť v boji proti nevoľnosti, znížiť nadúvanie, zlepšiť náladu a dokonca pôsobí aj ako afrodiziakum! Niet divu, že sa nazýva „kráľovná korenia“.

Kokosový cukor

Kokosový cukor obsahuje vitamíny skupiny B, stopové minerály a je prirodzene sladkej chuti. Tiež podporuje protizápalové účinky latté nápoja. Kurkuma latte teda nie je potrebné osladzovať rafinovanými cukrami a umelými sladidlami. Zničila by sa tak jeho kvalita

Spôsoby, ako využiť kurkuma latté

Odporúčame 1-2 šálky, 7g na porciu denne.


Takéto je fektívne dávkovanie kurkumy


Tradičné horúce zlaté mlieko

Ak si chcete vychutnať horúce mlieko, jednoducho pridajte za lyžičku do ohriateho mlieka alebo teplej vody a trochu rozšľahajte, aby ste uvoľnili jemné vône. Je to populárna alternatíva kávy, bez kofeínu, takže si ju môžete vychutnať po celý deň. Dokonca aj pred spaním, keďže vám pomôže lepšie zaspať.

nuo3 Kurkuma latte nápoj

Peter Popovič | Zdroj: súkr.archív

Studená Kurkuma latte

Ak chcete svoj deň začať s chladeným smoothie alebo proteínovým kokteilom, pridajte do svojho mixu lyžičku Kurkuma latte pre podporu zdravia. Mieša sa bez námahy s mliekom, vodou, a dokonca aj s ovocnými šťavami, takže si môžete vytvoriť svoju vlastnú zmes a vychutnať si ju.

Na raňajky

Krása Kurkuma latte mixu je, že sa dá prisypať všade. Pridajte si pol lyžičky do vašej rannej kaše, obľúbeného jogurtu alebo zmiešajte s medom a nalejte na ovocie - banány či bobule na chutné dopoludňajšie občerstvenie.

Pridajte do obľúbených receptov

Nu3o Kurkuma latte môžete zapojiť prakticky do akéhokoľvek horúceho alebo studeného receptu na vytvorenie chutného a výživného jedla.

Pre slanú variantu, skúste pridať za lyžičku na ryžu, cuketu, karfiol, brokolicu alebo sladké zemiaky, aby posilnila ich zdravotné účinky.

Pre sladkú variantu si môžete pridať za lyžičku Kurkumy latte mixu do gréckeho jogurt alebo na zmrzlinu, nakvapkajte trochu medu a posypte orechmi.


Prečítajte si tiež:

"Zlaté mlieko" z kurkumy bojuje proti rakovine