Rozhovor so zakladateľom firmy unikátnych lattéčiek nu3o: kávy už je viac než dosť, prišiel čas na zdravú zmenu

Naše late nápoje sme vyvinuli pre ľudí, ktorí si chcú udržať svoje zdravie silné po celý rok. Takže pôsobia preventívne. Sú plné antioxidantov, katechínov a byliniek, podporujúcich metabolizmus a činnosť mozgu. Už jedna dávka vie pomôcť s vnútornými hormonálnymi zmenami.
Zdravé lattéčka nu3o

Peter Popovič | Zdroj: súkr.archív

RED: Prečo ovocie a zelenina už nestačia?

PP: Ich dôležitosť nepodceňujeme, no pre bežného spotrebiteľa, ktorý nakupuje prevažne dovezené a striekané plodiny, strácajú význam. Ich vitamínové a minerálové hodnoty sú zlomkové s porovnaním tých poctivých potravín, ktoré sú o 30-45% drahšie.

RED: V čom sú vaše zdravé latte drinky také unikátne?

PP: Naše lattéčka sú vyrobené z bio kurkumy s 5-percentným obsahom kurkumínu, čo je asi 3-krát viac ako kurkuma, ktorú bežne dostať. Navyše je organicky pestovaná, takže bez éčiek, pesticídov a herbicídov. V balení spotrebiteľ nájde nasledujúce zložky:

  • Bio kurkuma – bojuje proti zápalom, proti rakovine,

  • Bio zázvor – pomáha budovať silnú imunitu,

  • Bio cejlónska škorica – znižuje riziko cukrovky,

  • Bio kardamón – napomáha tráveniu,

  • Bio vanilka – ozdravuje črevnú flóru,

  • Bio kajenské korenie – pomáha chudnúť a zlepšuje metabolizmus,

  • Bio čierne korenie – o 1000% zlepšuje vstrebávanie kurkumy

  • Himalájska soľ – dodáva telu viac než 40 stopových minerálov,

  • Bio kokosový cukor – 1g na dávku zlepšuje pôžitok z pitia,

  • Bio kokosové mlieko - umožní ešte lepšie využitie daných látok.

Zdravé lattéčka nu3o

Zdroj: súkr.archív


Prečítajte si tiež:

4 ingrediencie, ktoré by ste si do kávy nemali pridávať


RED: Čo bolo motiváciou k vytvorenia projektu v odvetví zdravých nápojov?

PP: Ako milovník super zdravých potravín a kávy som hľadal kombináciu. Produkt, alebo sériu produktov prospešných pre telo i mozog a zároveň s chuťou podobnej káve.

RED: Na trhu je mnoho zdravých super potravín a korenín, prečo ste sa rozhodli vyrábať latte mix práve z kurkumy?

PP: Predtým, ako sme vyrobili kurkuma latte som mal preskúmané a ochutnané takmer všetky podobné koreniny a super bylinky ako sú ginko, ženšen, ašvaganda, maca, matcha, kava kava, škorica, zázvor, chaga, lion’s mane, reichi...

Ako vášnivý biohacker som stále hľadal čosi, čo by vylepšilo môj mozog. Kurkuma ostala môjmu oku nepovšimnutá až dokiaľ som v Londýne nezazrel podobný nápoj a nezačal sa o toto indické „zlaté mlieko“ zaujímať. A dnes mám o kurkume prečítaných stovky štúdií.

RED: Na vašej stránke máte slogan „kurkuma alebo káva“, mali by sme s kávou prestať?

PP: Asi idem proti sebe, ale som presvedčený že áno. Je čas sa kriticky zamyslieť. Asi nie je normálne, že prvé, čo človek ráno urobí je, že si urobí takmer trojité espresso. Vo virtuálnom svete by sme si od kávy mali dať pauzu na týždeň, každý mesiac. V našom svete by sme ju mali pravidelne začať vynechávať poobedia.

Peter Popovič

zakladateľ firmy unikátnych lattéčiek nu3o | Zdroj: súkr.archív

RED: Vaše výrobky sú výlučne z bio, organických ingrediencií, myslíte si, že sú výrazne lepšie ako tie klasické?

PP: Treba mať trochu naštudované a vedieť si aj v tomto vybrať. V rastlinnej výrobe existuje niečo ako „čistá pätnástka“ a „špinavý tucet.“ No v živočíšnych výrobkoch odporúčame konzumovať všetko bio.

RED: Prečo ste sa rozhodli vaše výrobky vyrábať v ekologickom balení?

PP: Bol som ovplyvnený životom v dánskej kultúre, kde sa ľudia snažia totálne minimalizovať odpad a tiež mi kolega dohovoril typom: „Žiadne plasty, inak nič nedesignujem.“ Ale v konečnom dôsledku všetci vidíme, že inak to nepôjde, o Zem sa musíme starať oveľa uvedomelejšie ako pred 20 rokmi.

RED: V poslednej dobe sa slovenské výrobky z bio potravín tešia medzi ľuďmi veľkej obľube. Čím si myslíte, že to je?

PP: Ľudia sú už otrávení nadnárodnými korporáciami. Jednoducho sú pre nich nedôveryhodné. Namiesto toho ocenia niečo zo svojho „susedstva“, čo môžu vidieť, čoho sa môžu dotknúť a poznať majiteľa osobnejšie.

RED: Aké máte v rámci firmy plány do budúcnosti? Aké lattéčka pripravujete?

PP: Vo veľmi blízkej budúcnosti rozširujeme sortiment o zelené matcha latte a neskôr plánujeme cacao latte. Našim ďalším snom je urobiť latte z tekvice, batátov a banánového cukru. A tiež budeme robiť „múdre latte“, čo bude mix kvalitnej instantnej kávy a super potravín.

Zdravé lattéčka nu3o

Peter Popovič | Zdroj: súkr.archív

RED: Kde sa môžeme stretnúť s vašimi latéčkami?

PP: Zatiaľ spolupracujeme s piatimi menšími firmami: Powerlogy, Dedoles, Doraz kaffe, Vitalfood a Fitshaker. Čoskoro si budete môcť kúpiť naše latéčka v Bratislavskej sieti YEME, košickej FAJNE potraviny, samozrejme na našom e-shope a spestriť si tak ráno alebo obednú prestávku v práci zdravším nápojom, ktorý vám prospeje a možno i zachutí viac ako káva.


Prečítajte si aj tento článok:

Na trh prichádza nová zdravá alternatíva kávy: vyskúšajte nuo3 Kurkuma latte nápoj