Zatiaľ čo čakala na operáciu, ktorá jej mala zachrániť život, našla lásku svojho života

Keď Shelley hospitalizovali v nemocnici, pretože jej telo začalo odmietať transplantovanú pečeň, hľadanie lásky bolo tým posledným, čo by jej zišlo na um. Ale potom stretla Wayna a všetko sa zmenilo

Shelley a Wayne na Svetových transplantačných hrách, zdroj foto: mirror.co.uk

Náhodný odber krvi

Shelley bola zdravá až do svojich 32.rokov, keď jej náhodný odber krvi odhalil problémy s pečeňou. Zatiaľ čo trávila v nemocnici, a na rôznych vyšetreniach, celé dni, jej zdravotný stav sa náhle zhoršil a dostala žltačku.

Neskôr jej bola diagnostikovaná autoimunitná hepatitída. Ide o chronické zápalové postihnutie pečene, kedy imunitný systém napáda bunky pečene, a ak sa nelieči, môže viezť k cirhóze a následnému zlyhaniu pečene.

Niektorí takíto pacienti majú už len jedinú nádej – úspešnú transplantáciu pečene. Shelley na ňu čakala dva roky, počas ktorých sa jej zdravotný stav zhoršil natoľko, že sa musela vzdať svojej práce a presťahovať sa k rodičom.

V jedno slnečné augustové popoludnie potešil Shelley telefonát z nemocnice, že majú pre ňu vhodného darcu. Transplantácia trvala osem hodín a Shelley bola po nej ďalšie tri dni v umelom spánku.

Zobudiť sa s cudzím orgánom v tele bol pre ňu zvláštny pocit.

Zotavovanie po transplantácii prebiehalo v poriadku, ale šesť mesiacov po operácii začalo telo jej transplantovanú pečeň odmietať, a tak sa Shelley opäť ocitla na nemocničnom lôžku.

A práve tu Shelley stretla lásku svojho života, 41-ročného technika Wayna.

Lásku stretla v pyžame

Wayne si, rovnako ako Shelley, prešiel transplantáciou pečene. V jeho prípade došlo k poškodeniu orgánu po zapálení žlčovodov. Jeho telo tiež začalo odmietať novú pečeň, a tak spolu so Shelley čakali v nemocnici na druhú transplantáciu.

Stretli sme sa v TV miestnosti a cítila som sa s ním veľmi dobre. Na sebe som mala vestu a pyžamové nohavice, a moje vlasy boli jedna veľká katastrofa. Našťastie Wayne mal na sebe tiež pyžamo. spomína si Shelley.

Randiť začali už v nemocnici, chodili spolu na kávu a prechádzky.

Shelley pustili z nemocnice po druhej transplantácii skôr, kým Wayne na svoju novú pečeň ešte musel čakať. O pár mesiacov, po Waynovej transplantácii, ho Shelley prišla navštíviť do King’s College Hospital v Londýne, a odvtedy ich už nič nerozdelilo.

Prešla som počas mojej choroby si všeličím a myslela som si, že nikdy nenájdem niekoho, kto by to všetko pochopil. vyznáva sa Shelley.

Netradičná svadobná cesta

Pár sa zasnúbil počas plavby v Stredomorí a od roku 2015 sú manželmi. Na svoju svadbu pozvali aj doktorov a sestričky z nemocnice, v ktorej sa spoznali.

Tak ako ich zoznámenie, aj ich svadobná cesta bola netradičná. Mladomanželia si urobili výlet na World Transplant Games - Svetové Transplantačné Hry, kde Shelley súťaží každý rok v šípkach a bowlingu, a Wayne zasa v bedmintone.

Shelley sa už na hrách podarilo získať bronzovú medailu.

Obaja si momentálne užívajú dobrý zdravotný stav, aj keď stále musia byť veľmi ostražití.

Na darcov orgánov, ktorí zomreli, no Shelley a Wayne môžu vďaka nim žiť, si pravidelne spomínajú. Každý rok, na výročie ich transplantácií, idú spoločne na večeru, a pripijú si na ich pamiatku.


Prečítajte si aj ďalšie skutočné príbehy:

Ďakujem rakovine

Tma zaľahla len na moje oči, všetko ostatné funguje