Dobre sa pozrite do zrkadla – čo všetko o vás prezradí vaša pleť?

Vraví sa, že oči sú zrkadlom do duše, no dermatológovia potvrdia, že takisto nás prezrádza aj pleť. Odráža sa na nej náš životný štýl, pracovné tempo i psychický stav, a samozrejme, aj naša starostlivosť o ňu. Základom je každodenný prístup a pokiaľ sa objavia nejaké nedostatky, šikovnosťou modernej medicíny sa dajú odstrániť.
Dr. Sandra Rozborilová, PhD.

Dr. Sandra Rozborilová, PhD. | Zdroj: súkr.archív

Ideálna terapia existuje

Lekárka Alexandra Rozborilová je odborníčkou na skrášľovanie, ktorému sa venuje vo vlastnej klinike Esthetic.

„Na našej klinike máme jednoduché riešenie pre všetkých, ktorí už nevedia, ako svojej pleti pomôcť. Používame počítačovú analýzu, ktorá presne určí, kde konkrétne má pleť nedostatky a aké potenciálne riziká jej hrozia. Následne vieme ponúknuť ideálnu terapiu,“ vysvetľuje lekárka.

Pomerne jednoducho a rýchlo vedia z tváre zmiznúť vrásky, pigmentové škvrny, ale aj jazvičky. V niektorých prípadoch stačí vpichnutie účinnej látky, ako je napríklad odstránenie vrások botulotoxínom, iní pacienti potrebujú komplexnejší zákrok na celkové vylepšenie stavu pleti.

Jednou z možností je mikroihličkový rádiolifting vytvárajúci mikroranky, ktorými – ako vysvetľuje Alexandra Rozborilová – sa aktivuje prirodzený hojivý proces. Okolitá nepoškodená koža totiž slúži ako rezervoár pre bunky a peptidy, následné zahrievanie tejto oblasti zas obnovuje pokožku, dopĺňa kolagén a stimuluje pružnosť. Po hodine je pleť takmer ako nová – hladšia, pevnejšia a osviežená. Týmto spôsobom sa človek tiež zbaví nápadných vrások, dosiahne odstránenie pigmentových škvŕn, stôp po akné či rozšírených pórov. Odborníčka na krásu ešte dopĺňa: „Zlepšovanie stavu pleti nie je iba záležitosťou starnutia. V hojnom počte ku nám chodia mladé ženy s problémovou pleťou a vieme im efektívne pomôcť.“

Zdroj: súkr.archív

Jedinečná slovenská klinika

Esthetic je okrem profesionálneho prístupu známa aj tým, že dbá na prirodzenosť výsledku. Nechcú pacientov nasilu meniť, ale vyzdvihnúť ich krásu a minimalizovať nedostatky. Súčasťou širokej ponuky zákrokov je preto aj laserová medicína, ktorá je rýchlou cestou na odstránenie znamienok laserom, tiež bradavíc či výrastkov na koži.

Bezkontaktná metóda nespôsobuje bolesť, po doliečení nezanecháva stopy a ako dodáva majiteľka kliniky, ošetreniu vždy predchádza vyšetrenie dermatológa, ktorý rozhodne, či je potrebné poslať kožný výrastok na histologické vyšetrenie. Ak áno, lézia sa vyšetrí digitálnou kamerou a diagnostikuje špeciálnym softwérom, čo je súčasťou vybavenia kliniky. Opakovanú aplikáciu je možné využiť aj na odstránenie jazvičiek laserom.

Dr. Sandra Rozborilová má v rukách najmodernejšie nástroje, aby sa človek po odchode z ordinácie jej kliniky cítil spokojnejší, krajší a sebavedomejší. Avšak žiadny zázrak sa neudeje, pokiaľ vonkajšia krása nebude v súlade s tou vnútornou.

„Ak chcete zostať čo najdlhšie mladý a krásny, okrem kvalitnej starostlivosti sa nezabudnite aj usmievať. Svoje starosti aspoň občas hoďte za hlavu a uvidíte ten rozdiel,“ odporúča na záver skúsená lekárka.