5 dôležitých pravidiel starostlivosti o tvár, ktoré by ste nemali zanedbávať po 30-tke

Asi každá žena sníva o predĺžení svojej mladosti tak dlho, ako je to možné. Keď máte ešte len dvadsať rokov, možno vás netrápia myšlienky ohľadom pleti a starostlivosti o ňu, no po tridsiatke by ste mali spozornieť. Zostavili sme dôležité pravidlá, ktoré sa týkajú starostlivosti o tvár a make-upu po tridsiatke.
obocie

Zdroj: Pixabay.com

1. Hydratácia pokožky

Dokonca aj drahé procedúry v salóne nemusia mať správny účinok, ak pokožku nehydratujete. Dehydratovaná pokožka rýchlo vädne, má nezdravú farbu a je náchylná k tvorbe vrások. Preto, ak ste sa rozhodli predĺžiť svoju mladosť, predovšetkým potrebujete piť veľa vody.

Pamätajte si, že káva a cigarety vyťahujú vlhkosť, čo znamená, že každá vypitá šálka kávy alebo vyfajčená cigareta musí byť kompenzovaná ďalším pohárom vody.

A samozrejme, nezabudnite použivať kvalitné krémy, oleje určené na hydratáciu pokožky. Aspoň raz týždenne potešte svoju pokožku výživnou maskou a nezabudnite tiež používať ochranné pomôcky pri chladnom alebo teplom počasí. Širokú ponuku masiek na tvár nájdete aj na Makeup za najnižšie ceny.

2. Rozjasnenie

Make-up pre ženy „30+“ by nemal byť založený na maskovaní nedokonalostí, ale na vytváraní „ilúzie“ sviežosti pleti. Na tento účel vizážisti používajú hydratačné sérum, krém na tvár, tekutý luminizátor a rozjasňovač. Pomocou týchto výrobkov môžete dosiahnuť žiarivú pokožku, ktorý vyzerá hydratovaná a svieža.

3. Obočie

Moderné ženy vedia, akú dôležitú úlohu hrá obočie v celkovom výraze tváre. Bohužiaľ, málokto z nás sa môže pochváliť hustými a dobre udržiavanými obočím. Obočie má tendenciu s vekom rednúť, preto je po tridsiatke vhodné robiť korekciu obočia pinzetou a vytrhávať iba zbytočné chĺpky. Dbajte aj na jeho výživu. Použite ricínový olej, ktorý jemne vmasírujte do obočia a pokožky, čím obočie posilníte a zlepšíte prietok krvi.

Výrazné a neprirodzene zakrivené línie obočia nie sú vhodné pre kvalitný make-upe. Ideálne obočie pre ženy po 31-tke by malo byť strednej šírky a malo by mať prirodzený odtieň.

hydratacia pleti

Zdroj: Pixabay.com

4. Mihalnice

Všetky ženy snívajú o dlhých, hustých riasach, ale to neznamená, že musíte naniesť riasenku na mihalnice viackrát. V modernom svete existuje veľa možností, ktoré situáciu zlepšia. Môžete sa obratiť na profesionálov a nechať si urobiť lamináciu alebo predlžovanie mihalníc. Pre domácu starostlivosť je taktiež dobré používať ricínový olej, ktorý mihalníce posilní, a tak ich urobí zdravšie, hustejšie a dlhšie.

5. Očné viečka

Pokožka viečok je veľmi jemná a tenká. Nie je prekvapujúce, že sa objavujú prvé vrásky pod očami, ktoré odrážajú všetky naše zlozvyky. Táto oblasť na tvári si vyžaduje osobitnú pozornosť a starostlivosť. Preto pri nanášaní krému na tvár nezabudnite naniesť trochu krému aj pod oči a na očné viečka.


Súvisiace témy:

Viete, aký máte typ pleti? Otestujte sa