Nike vydáva špeciálne tenisky pre lekárov a zdravotné sestry! Zdravotná sestra tvrdí, že tieto tenisky by si nikdy neobula

Americký gigant Nike predstavil novú kolekciu tenisiek určenú pre lekárov, ošetrovateľov a zdravotné sestry. Mali by im pomôcť lepšie zvládať dlhé hodiny, ktoré strávia na nohách.
tenisky Nike pre zdravotníkov

zdroj: publicdomainpictures.net

Testovanie nových tenisiek značky Nike sa uskutočnilo v detskej nemocnici v americkom meste Portland. Dizajnéri týmto spôsobom chceli zistiť, aké požiadavky zdravotníkov by mali tenisky spĺňať pri bežnom nosení.

Dizajnéri počas testovania zistili, že zdravotné sestry počas 12-hodinovej služby prejdú približne 7 až 8 kilometrov a na mieste sedia menej ako hodinu.

Spracovanie nového modelu tenisiek s názvom Nike Air Zoom Pulse vraj prináša jednoduché riešenie tohto problému.

Dizajn tenisiek je prispôsobený radu problémov špecifických pre zdravotných pracovníkov. Ako môže byť topánka pohodlná pre dlhé úseky státia a dostatočne všestranná na to, aby podporila rýchly pohyb potrebný v núdzových situáciách? Odpoveď prichádza cez plnú gumovú podrážku, flexibilnú podošvu s pätovou jednotkou Zoom Air a fit na päte. Tenisky sú ako mäkké, útulné objatie,” uvádza spoločnosť Nike.

tenisky Nike pre zdravotníkov

zdroj: nike.com

V teniskách by vraj vyzerala komicky

Tenisky sa dajú rýchlo obuť a vyzuť a tiež sa veľmi ľahko čistia. Pohodlnosť a odpružený systém by mal spolupracovať s chodidlom vo všetkých nemocničných podmienkach.

Kolekcia vyjde už 7. decembra a to v 6. rôznych prevedeniach. Cena zatiaľ nie je známa, no výťažok z predaja by mal poputovať práve do nemocnice, kde sa tenisky testovali.

V komentároch pod príspevkom na oficiálnej stránke spoločnosti Nike na facebooku sa rozpísala aj zdravotná sestra, ktorá tvrdí, že zdravotnícku prax vykonáva už mnoho rokov, a tieto tenisky by si nikdy neobula.

Počas práce nosí vždy špeciálnu ortopedickú obuv, ktorá navyše musí byť biela. V nových teniskách od Nike by vraj vyzerala komicky.


Prečítajte si aj:

Nové inteligentné vložky do topánok

Ako správne obúvať deti?