Vianočný zázrak sa podaril! Aj tento rok budú želania osamelých seniorov v domovoch dôchodcov splnené

Projekt Vianočný zázrak spája vianočné priania osamelých seniorov v domovoch dôchodcov a ľudí, ktorí majú záujem im tieto priania splniť a vrátiť do ich životov kúsok Vianoc.
obdarovaní osamelí seniori

Vianočný zázrak | Zdroj: Facebook.com

Vianočné želania seniorov

Každý rok plní projekt Vianočný zázrak vianočné priania babičkám a deduškom v domovoch dôchodcov.

Tie bývajú skutočne rôzne: od symbolických, ako kozmetika, knihy, sladkosti a oblečenie, cez extravagantnejšie (príklad za všetky - vypchatá líška), až po zážitkové, medzi ktorými v minulosti nechýbali návšteva pútnického miesta, koncert obľúbeného interpreta či pobyt v kúpeľoch.

Medzi želaniami seniorov sú však aj veci, ktoré pomáhajú zlepšiť kvalitu ich života, ako napr. elektrické a invalidné vozíky, stacionárne bicykle, masážne kreslá, polohovateľné postele, či rehabilitačné cvičenia.

Väčšinu týchto prianí splnili individuálni darcovia, buď darovaním konkrétneho darčeka alebo zaslaním finančného príspevku do zbierky, ktorá je následne použitá na nákup finančne náročnejších želaní.

Potešili už viac ako 3000 ľudí!

Pre projekt Vianočný zázrak bol ročník 2017 pilotný, no už v rámci neho sa podarilo splniť viac ako 650 prianí seniorom z 32 zariadení sociálnych služieb na celom Slovensku.

V roku 2018 projekt oproti prvému ročníku zvýšil svoj dosah takmer trojnásobne: zapojilo sa 90 slovenských zariadení sociálnych služieb a počet splnených prianí takmer dosiahol okrúhle číslo 1500.

Tento rok počet obdarovaných seniorov prevýšil počet 3300, a vďaka zbierke na ludialudom.sk sa projektu Vianočný zázrak podarilo vyzbierať viac ako 10 000€ za týždeň!

Peniaze budú rozdelené na nákup finančne náročnejších, no existenčných, želaní seniorov v domovoch dôchodcov.

Stále je však možné na stránke vianocnyzazrak.sk splniť vybrané želanie osamelému deduškovi či babičke.

Ich želania sú naozaj skromné, nájdete tam priania ako sveter, kozmetický balíček, či zimná bunda. Ako postupovať, ak chcete seniorov obdarovať, nájdete na web stránke projektu.

Splnením prianí je možné sprostredkovať trochu radosti ľuďom, ktorí nemajú blízku rodinu a Vianoce sú pre nich obdobím smútku a prázdnoty. Pridajte sa aj vy!


Prečítajte si tiež:

Tento 80-ročný starček je skutočným Santa Clausom!

Vďaka dobrým ľuďom potešili kamarátky minulé Vianoce až 688 ľudí v domovoch dôchodcov!