Zdravie ženy by malo byť na prvom mieste

Bratislava, 3. Február 2020 - Slovo zdravie sa v dnešnej dobe skloňuje dosť často, napriek tomu mnoho ľudí stále nevenuje svojmu zdraviu dostatočné množstvo pozornosti. Celodenná konferencia to chce zmeniť.
Odborníci, ktorí vystúpia na konferencii PRE ZDRAVIE ŽENY

Odborníci, ktorí vystúpia na konferencii PRE ZDRAVIE ŽENY | Zdroj: PRE ZDRAVIE ŽENY

Viete aká je vaša krvná skupina? Absolvovali ste v novom roku preventívnu prehliadku? Bolí vás chrbát, ale vyšetrenie odkladáte, pretože naň nemáte čas?

“Žijeme v rýchlej dobe a naším lekárom je často “doktor google”. Každý by mal začaťsám od seba a skvelým začiatkom môže byť návšteva celodennej konferencie zameranej na ženské zdravie - PRE ZDRAVIE ŽENY , ktorá sa uskutoční už 7. marca 2020 v Bratislave. Účastníčky sa dozvedia množstvo užitočných informácií o sebe a svojom zdraví. Môžu absolvovať celý rad vyšetrení, testov, zaujímavých prednášok, konzultácií a cvičenia”, povedala zakladateľka portálu Akčné ženy Martina Novotná.

Podľa jej slov pôjde tiež o živú diskusiu, zdieľanie skúseností a zážitkový deň, ktorý ukončí svojím spevom v malej talkshow skvelá popová speváčka Lea Danis.

Cieľom podujatia PRE ZDRAVIE ŽENY je motivovať ženy k tomu, aby sa zamerali na prevenciu a konečne mysleli popri všetkých povinnostiach aj na seba a svoje zdravie.

Počas konferencie bude možnosť vypočuť si a porozprávať sa s 20 lekármi a odborníkmi. Popritom súbežne prebehne cvičenie či relaxácia pomocou zvukovej masáže. V tento deň môžu dámy v rámci vstupenky absolvovať klasické vyšetrenia, ale i rôzne alternatívne prístupy, napríklad vyskúšať si biorezonanciu.

Ak by sa rozhodli darovať svoju kvapku krvi pre Nemocnicu v Komárne, organizátori venujú každému darcovi vstupenku na event zdarma. Stačí sa vopred prihlásiť prostredníctovm emailu info@akcnezeny.sk.

“Zdravie je to najdôležitejšie, čo v živote máme. Keď sme zdravé, dokážeme všetko,” dodala Novotná.

Dámy sa môžu tešiť aj na tieto prednášky:

  • Ako sa správne stravovať? Aký je pre mňa vhodný jedálniček?
  • Trápia vás závraty?/Točí sa vám hlava? Problémom môže byť stres
  • Tvárová joga prospieva nielen pleti a svalom, ale aj duši
  • Ktoré vyšetrenia zmapujú zdravie s laboratórnou presnosťou?
  • Aký je rozdiel medzi alergiou a intoleranciou?
  • Zvuková masáž ako úľava od bolestí, napätia a nová radosť zo života
  • Čas je život/Nepodceňujte prvé príznaky, môžu vám zachrániť život
  • Ako sa udržať fit pomocou najprirodzenejšieho pohybu (nordic walking)
  • Prečo sa nám pocit šťastia darí dosahovať ťažšie ako našim predkom? Aké sú najčastejšie duševné poruchy a kedy nastal čas na psychoterapeuta?
  • Najčastejšie chyby žien pri chudnutí
  • Ako sa dá s reumou krásne žiť?

Cvičenie počas dňa určené pre ženy

Počas celého dňa si môžu ženy vyskúšať množstvo cvičení od ranného pilatesu cez kruhový tréning až po špeciálne cvičenie určené pre ženy. V prípade záujmu o cviče-nie si netreba zabudnúť vziať so sebou športové oblečenie a podložku na cvičenie.

Konzulácie s odborníkmi a vyšetrenia

K dispozícii bude aj vyšetrenie problémových znamienok, šedého zákalu, plochej nohy a mnohých ďalších. Prítomné dámy budú môcť konzultovať na mieste svoj problém s ortopédom, psychológom, gynekológom, ORL a ďalšími. Rovnako budú základné merania tlaku, množstva tuku v tele, hodnoty cukru v krvi a mnohé iné sú-časťou dňa zameraného na zdravie.

Celý program ako aj postupne doplnené informácie o odborníkoch nájdete na stránkach Pre zdravie ženy.

Lístky je potrebné zakúpiť si vopred.

web: www.prezdraviezeny.sk

IG: www.instagram.com/prezdraviezeny/

FB: www.facebook.com/events/604174893725527/