Toto video ženy tesne po pôrode na Oscaroch zakázali! Aj vám sa zdá nevhodné?

Video ukazuje ženu tesne po pôrode a všetko to, čím si musí počas prvých dní prejsť.
žena po pôrode

Zdroj: Flickr.com

Nedávne odovzdávanie amerických Oscarov sa nezaobišlo hneď bez niekoľkých šokujúcich situácií. Medzi diskutované témy patrilo aj rozhodnutie organizátorov neodvysielať reklamný spot amerického webu pre rodičov Frida baby.

Video ukazuje ženu tesne po pôrode a všetko to, čím si musí počas prvých dní prejsť. Na záberoch vidieť ešte nie úplne spľasnuté bruško čerstvej mamičky, materskú bielizeň, obriu vložku či ťažkosti matky na toalete.

Zástupcovia stanice ABC, ktorá odovzdávanie Oscarov vysielala, svoje rozhodnutie reklamný spot neodvysielať, odvôvodnili tým, že v reklamách počas odovzdávania filmových cien sa nesmú objavovať témy ako : politika, náboženstvo, zbrane, ženské hygienické potreby, plienky pre dospelých, či kondómy.

Odmietavý postoj ABC sa stretol s kritikou viacerých celebrít. Producentka zo stanice CNN, ktorá sa nedávno stala mamičkou, uviedla, že by bola rada, ak by sa vo vysielaní objavovalo aj toto. V médiách sa vraj objavuje len dokonalosť.

Ako príklad uviedla vojvodkyňu Kate Middleton, ktorá podľa nej iba pár hodín po pôrode v televízii vyzerala, akoby vyšla z módneho salónu. A pritom doma pravdepodobne zažívala niečo podobné, ako sa objavilo v kontroverznom videu.

Cieľom autorov videa bolo narušiť stereotypy vo vnímaní toho, ako vyzerá ženské telo po tehotenstve a pôrode pretože verejnosť, vrátane mamičiek, má v tomto smere často nereálne predstavy.

Posúďte samy: Zobrazuje video niečo nechutné alebo len realitu?


Prečítajte si aj:

Sex po pôrode: kedy je najlepšie začať?

Hemoroidy po pôrode: ako si s nimi poradiť?