Hrdinovia týchto dní: 10 fotiek a odkazov od lekárov a zdravotných sestier, bojujúcich s koronavírusom po celom svete!

Hrdinami dnešných dní sú zdravotnícki pracovníci po celom svete, ktorí denne bojujú za nás všetkých v prvej línii. Srdcervúce fotografie a pravdivé odkazy, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami, slúžia ako živý dôkaz toho, čo sa deje za núdzovými dverami.
odkazy a fotografie unavených zdravotníkovi počas pandémie koronavírusu

Zdroj: Facebook.com

Počet ľudí infikovaných novým koronavírusom SARS-CoV-2 denne prudko stúpa po celom svete, aktuálne je potvrdených viac ako 350- tisíc prípadov a viac ako 15-tisíc úmrtí.

Tragické míľniky sú v Európe zaznamenané takmer každý deň, najviac postihnutými krajinami v sú Taliansko a Španielsko. Všetkým je jasné, že potláčanie pandémie bude zrejme trvať dlhšie, ako sme dúfali.

Hrdinami dnešných dní sú zdravotnícki pracovníci po celom svete, ktorí teraz bojujú za nás všetkých v prvej línii. Srdcervúce fotografie, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami, slúžia ako živý dôkaz toho, čo sa deje za núdzovými dverami.

Často musia pracovať bez riadneho vybavenia a riskujú vlastné životy. Ich obeť je neskutočná, veríme, že im ju niekedy dokážeme vrátiť.

Počas prezerania si nasledujúcich fotografií, chvíľku premýšľajte o týchto hrdinoch, a aspoň v duchu im poďakujte.

My, za celú našu redakciu, posielame jedno obrovské ĎAKUJEME!

1. Odkaz od talianskeho lekára Nicola Sgarbi

selfie talianskeho lekára z nemocnice

Nicola Sgarbi | Zdroj: Facebook.com

Odkaz talianskeho lekára: „Nemám rád selfies. Včera som však odfotil túto fotografiu. Po 13 hodinách na JIS. Nie som hrdina. Som normálny človek,“ píše úprimne lekár Nicola Sgarbi na svojom facebookovom profile.