3 účinné spôsoby, ako sa zbaviť celulitídy

Celulitída trápi takmer 90 percent žien. To, že musia mať automaticky nadváhu je len mýtus. Práve naopak, najčastejšie ide o záležitosť genetiky, funkcie hormónov, životného štýlu či stresu. Čo však robiť, ak sa stále tohto neestetického problému nevieme zbaviť? Pýtali sme sa doktorky MUDr. Alexandry Rozborilovej, PhD. na účinné riešenia, ako sa naozaj raz a na vždy zbaviť celulitídy. Riešením sú tri osvedčené metódy, ktoré zaručene zatočia s nepeknými partiami tela.
celulitída

Celulitída vzniká nahromadením tukových buniek v tkanive. | Zdroj: Shutterstock.com

Čo je celulitída a ako vzniká?

Celulitída, alebo inak povedané pomarančová koža vzniká nahromadením tukových častíc v tkanive a jej typickými príznakmi sú viditeľné hrbolčeky a jamky na pokožke.

V prvom ľakom štádiu ju vidieť iba pri mechanickom stlačení. V druhom štádiu je mierne viditeľná aj pri chôdzi, sedení či napnutí svalov. V najhoršom prípade ide o bolestivé a opuchnuté nepekné miesta predovšetkým v oblastiach stehien, zadku, brucha či ramien.

Objavuje sa postupne a je spôsobená predovšetkým nezdravým životným štýlom, ako napríklad fajčením, pitím alkoholu, stresom či vrodenou predispozíciou a hormonálnymi zmenami.

Všade sa dočítame, že účinne odstránime celulitídu kombináciou zdravej stravy a pravidelným cvičením, no to môže byť veľmi dlhá cesta za vysnívanou pružnou pokožkou. Existuje pár spoľahlivých spôsobov, ktoré nám pomôžu dosiahnuť vytúžený cieľ rýchlejšie a efektívnejšie. Poradili sme sa s lekárkou Alexandrou Rozborilovou, ktorá okrem toho, že je odborníčka na laserovú medicínu, zastáva aj funkciu prezidentky Slovenskej laseroterapeutickej spoločnosti v rámci Slovenskej lekárskej spoločnosti. Podelí sa s nami o poznatky na tému ako sa zbaviť celulitídy pomocou laserovej medicíny a estetickej dermatológie.

1. Odstránenie celulitídy metódou VELASHAPE III

Našťastie, žijeme v modernej dobe, kde existuje viacero spôsobov, ako sa zbaviť nedokonalostí. Táto najnovšia metóda tvaruje postavu, redukuje objem nahromadeného tuku v problematických partiách a vypína ochabnutú kožu. Pýtate sa ako je to možné?

Odstránenie celulitídy pomocou Velashape III

Odstránenie celulitídy metódou VELASHAPE III | Zdroj: Youtube.com / Esthetic

„Funguje kombináciou infračerveného svetla a rádiofrekvencie, čo spôsobuje prehriatie tkaniva a zvýšenie prísunu kyslíka do buniek. Vákuum a špeciálne navrhnuté rollery masírujú tkanivo a umožňujú ľahší prienik energie do tkaniva. Výsledkom je rozpad tukových buniek – lipolýza a zlepšenie lymfatického prekrvenia, redukcia celulitídy a objemu tkaniva,“ vysvetľuje dermatovenerologička Alexandra Rozborilová.

Okrem toho, že účinne vypína a spevňuje pokožku, toto ošetrenie nemá vedľajšie nežiadúce účinky. Ošetrenie jednej partie trvá 20 minút a na dosiahnutie želaného efektu sú odporúčané 3 sedenia.

2. AWT - akustická rázová vlna vás zaručene zbaví pomarančovej kože

Ďalším účinným spôsobom, ako sa zbaviť celulitídy je liečba elektroakustickými vlnami, ktoré napomáhajú odstraňovať odpadové látky a toxíny z organizmu.

AWT - akustická rázová vlna zbaví celulitídy

Akustické vlny vysielané do podkožia ošetrovaných oblastí zvyšujú prúdenie krvi i lymfy, čo pomáha zbaviť sa prejavov celulitídy. | Zdroj: Youtube.com / Esthetic

„Ide o technológiu, ktorá využíva kmitajúce vlny vysielané do podkožia ošetrovaných oblastí, ktoré zvyšujú prúdenie krvi i lymfy a v spojivovom tkanive aktivujú metabolické procesy. Akustická zvuková terapia predstavuje účinný a predovšetkým overený nástroj na liečbu celulitídy. Vynikajúce výsledky sa však dajú dosiahnuť i pri liečbe strií a formovaní postavy,“ uvádza doktorka Alexandra Rozborilová.

Aj keď celulitída nepredstavuje zdravotné riziko, pôsobí neesteticky, a tým pádom znižuje sebavedomie a kvalitu života najmä v letných mesiacoch. Liečba celulitídy rázovými vlnami je riešenie, ktoré ju odstraňuje, a zároveň jej pomáha predchádzať. Ošetrenie jednej lokality trvá 20 minút a na dosiahnutie želaného efektu je ideálne absolvovať sériu 10 ošetrení.

Akustické vlny majú pozitívny účinok na mikrocirkuláciu, výživu tkanív a lymfatický odtok. Výsledkom je zlepšená pevnosť a prirodzená elasticita pokožky spolu s dlhotrvajúcou zmenou štruktúry povrchu pokožky.

3. Liečba celulitídy metódou THERMALIPO

Vždy je treba k jednotlivým problémom pokožky pristupovať komplexne. Ak sa chceme neestetických problémov naozaj zbaviť, je nutné okrem lokálneho ošetrenia prístrojom aj znížiť príjem kalórií. Tiež si zabezpečiť minimálne 30 minút chôdze denne, vysadiť toxíny, ako napríklad alkohol a cigarety. Každý jeden prípad je nutné posudzovať individuálne a pri liečbe sa môžu kombinovať prístrojové ošetrenia s injekčnou aplikáciou účinných látok. Je nevyhnutné, aby každý prípad posúdil odborník, a následne zvolil vhodnú metódu, prípadne ich kombináciu pre želaný výsledok.

Táto metóda účinne pôsobí ** na ochabnutú kožu, strie, obnovuje tvorbu kolagénu**, celkovú kvalitu kože, pôsobí na nahromadený tuk a redukuje ho.

ThermaLipo je metóda, ktorá dodáva vysokú energiu, a tým zvyšuje teplotu v miestach pod kožou v tukových vrstvách. Prebieha to bez bolesti, a bez nevyhnutnosti chladenia vrchnej časti kože. Dochádza tak k zlepšeniu prekrvenia, otvoreniu kapilár a absorpcii medzibunkovej tekutiny, čo je jedným z hlavných faktorov vzniku celulitídy. Efektívnych spôsobov, ako dať navždy zbohom celulitíde je viacero, preto je dôležité posúdenie odborníka ešte pred začatím procedúr,“ uvádza odborníčka Alexandra Rozborilová.


Súvisiace témy:

Dermatologička radí, ako sa zbaviť pigmentových škvŕn, jaziev a rozšírených cievok

Ako rozprúdiť svoju lymfu a zbaviť sa celulitídy?