Aktuality, ktoré ovládli 15. týždeň: nové karanténne opatrenia vlády, ale aj výroba slovenských testov na zistenie koronavírusu

Aké správy nás počas týždňa najviac zasiahli? Medzi najdiskutovanejšie témy patria nové opatrenia vlády ohľadom povinnej karantény, ale aj dobré spravy od našich výskumníkov o výrobe testov na zistenie koronavírusu.
Aktuality, ktoré ovládli týždeň

Zdroj: súkr.archív

1. Skvelá správa! Testy na koronavírus začneme vyrábať aj u nás na Slovensku

Testy na zistenie koronavírusu SARS-CoV-2 sú v poslednej fáze vývoja, vyrábať sa začnú v najbližších dňoch. Kvalitou sa vyrovnajú zahraničným.

Viac sa dočítate v správe: Testy na koronavírus začneme vyrábať aj na Slovensku! Vďaka nim by sa mal výrazne zvýšiť počet testovaných na COVID-19

2. Ďalšie opatrenia vlády v súvislosti s povinnou karanténou

Nové opatrenia začínajú platiť od 6. apríla. Ide napríklad o povinnú karanténu v štátnych zariadeniach pre všetkých ľudí, ktorí sa vracajú zo zahraničia.

Viac sa dočítate v správe: Od dnes platia nové opatrenia súvisiace s povinnou karanténou! Pozrite si ich súhrn

3. Sú pacienti vyliečení z koronavírusu imúnni voči ochoreniu?

Kolektívna imunita nemusí pri SARS-CoV-2 fungovať!

Zdroj: Pexels.com

Zhruba tretina osôb uzdravených z ochorenia COVID-19 môže mať príliš málo protilátok, takže sa môžu nakaziť aj druhýkrát, a vírus znovu šíriť.

Viac sa dočítate v správe: Nový výskum spochybňuje kolektívnu imunitu. Najmenej protilátok na COVID-19 bol zistený u vyliečených mladých ľudí!


Vždy aktualizované správy o koronavíruse a dianí na Slovensku: Koronavírus na Slovensku. Stále aktualizované dôležité informácie