Dospelí, vyfarbite si omaľovánky. Pôsobia upokojujúco pri strese a psychickom napätí

Omaľovánky sú skvelou zábavkou pre deti, no využiť ich potenciál môžu aj dospelí. Pomalé vymaľovávanie omaľovánok pôsobí upokojujúco na našu psychiku. Zbavte sa stresu s našimi omaľovánkami.

Ako sa zbaviť stresu? Pomôže kreativita

Stres ovplyvňuje našu psychiku, ale aj na našu obranyschopnosť voči vírusom a baktériám (imunitu). Ako sa však zbaviť stresu a psychického napätia? Jednou z možností je sadnúť si za stôl a začať maľovať. Dokonca aj psychológovia využívajú pri psychoterapiách tvorivé techniky, akými sú arteterapia (kreslenie, maľovanie, modelovanie) a muzikoterapia (terapia zvukom).

Pri maľovaní hrá dôležitú úlohu aj psychológia farieb. Farby sú formou neverbálnej komunikácie - majú vplyv na našu náladu a vyvolávajú rôzne pocity. Napríklad červená farba je provokatívna, dobrodružná, vášnivá, na druhej strane agresívna a nebezpečná.


Viac o psychológii farieb sa dočítate v článku: Aký vplyv majú farby na našu náladu?


Ak sa chcete ukľudniť alebo "vypustiť paru", maľovanie je ideálny oddych pre vaše nervy.

V prípade omaľovánok nemusíte byť ani majster Picasso, jednoducho vyfarbujete vopred pripravené predlohy. Takže, hor sa na to! Vymaľujte si omaľovánky obľúbených animovaných postavičiek. Stačí si stiahnuť obrázok, vytlačiť ho a začať maľovať.

Stiahnite si antistresové omaľovánky

Omaľovánku krtka, vlka z No počkaj! alebo Pinocchia nájdete v priloženej galérii. Graficky ich spracoval šikovný Filip zo Zahorakart.