Lekári a zdravotníci, bojujúci s koronavírusom v prvej línii, vymysleli pre svojich pacientov toto milé gesto!

Zdanlivo malé gesto slúži na to, aby pacientom pripomínalo, že pod vrstvami ochranného oblečenia, je ľudská bytosť.
Lekári a zdravotníci, bojujúci s koronavírusom v prvej línii, vymysleli pre svojich pacientov toto milé gesto!

Zdroj: Instagram.com

Pre pacientov s COVID-19 môže byť pobyt v nemocnici obzvlášť desivý. Sú v cudzom prostredí, bojujú s vírusom, ktorý pred mesiacmi ani neexistoval, bez toho, aby sa vídali so svojou rodinou či s priateľmi.

Jediní ľudia, ktorých vidia, je tím lekárov a zdravotných sestier, no aj oni sú oblečení od hlavy po päty v ochranných pomôckach, ktoré zakrývajú aj väčšinu z ich tvárí.

Terapeut Robertino Rodriguez z nemocnice Scripps Mercy Hospital v San Diegu sa rozhodol urobiť pre svojich pacientov milé gesto.

"Včera som sa cítil zle kvôli svojim pacientom s COVID-19, ktorí sú na JIS, v momente keď som prišiel do miestnosti s tvárou zakrytou respirátorom. Upokojujúci úsmev od zdravotníka dokáže urobiť pre vystrašeného pacienta veľkú službu. Takže dnes som si na svoj ochranný oblek vytvoril obrovský laminátový odznak, aby moji pacienti videli môj upokojujúci úsmev, “napísal na svojom Instagrame.

Je to zdanlivo malé gesto, ale slúži na to, aby pacientom pripomínalo, že pod vrstvami ochranného oblečenia, je ľudská bytosť, ktorá s nimi súcití.

Príspevok terapeuta Rodrigueza stal virálnym, s viac ako 30 000 „páči sa mi“ a mnohými vďačnými komentármi.

Netrvalo dlho a pridali sa aj ďalšie zdravotné sestry a lekári, ktorí si na svoje ochranné obleky nalepili svoju fotografiu s úsmevom.

Pediatrička, ktorý pracuje na detskom oddelení v brazílskom v Sao Paule, si svoj „odznak“ prispôsobila detskej fantázii. Na ochrannom odeve nosí Ariel z filmu Malá morská víla.

Úsmev je aj v tejto náročnej situácii neuveriteľne dôležitý, a každý deň je dôležité nájsť si naň dôvod. V nemocnici môže byť metódou budovania spojenia medzi lekármi a pacientmi, nadväzuje kontakt a zmierňuje úzkosť.


Mohlo by vás zaujímať:

Hrdinovia týchto dní: 10 fotiek a odkazov od lekárov a zdravotných sestier, bojujúcich s koronavírusom po celom svete!

Šikovné Slovenky si šijú doma takéto pekné rúška. Inšpirujte sa 22 fotkami domavyrobených rúšok!