Krémy Dr. Sandra vyvinuté dermatológmi sú ideálne pre suchú, citlivú i mastnú pleť

Aká by mala byť ideálna kozmetika? Citlivá k pleti, účinná v boji s nedokonalosťami, cenovo dostupná a s kvalitným zložením. Nájsť takú, aby spĺňala všetky požiadavky je ťažké, no nie nemožné. Kozmetika Dr. Sandra má všetky tieto parametre, dokonca pomáha všetkým typom suchej, citlivej či mastnej pleti. Okrem toho ju vyvinuli dermatológovia na čele s MUDr. Sandrou Rozborilovou.

Podľa čoho si vyberať kozmetiku?

Toľké množstvo kozmetických prípravkov a značiek na trhu nám neraz pomotá hlavu. Každá z nás skúsila drahé prípravky, vďaka ktorým by sme mali vyzerať krajšie, mladšie a sviežejšie. Žiaľ, väčšinou sme namiesto zázračných účinkov nespozorovali nič alebo v horšom prípade alergickú reakciu. Ako sa vyznať v mori „zázračných“ kozmetických produktov?

Najviac nám pri výbere napovie zloženie kozmetiky, spôsob jej výroby, a tiež skúsenosti zákazníkov. Za značkou Dr. Sandra stojí dermatovenerologička s dlhoročnými skúsenosťami, a tiež majiteľka kliniky Esthetic MUDr. Alexandra Rozborilová, PhD.

„Zo skúseností viem, že čím viac chémie a aromatických látok obsahuje kozmetika, tým je vyššia pravdepodobnosť vzniku alergických reakcií a podráždenia. Preto som sa pri výrobe krémov Sr. Sandra zamerala na to najkvalitnejšie zloženie vhodné aj pre citlivú pleť,“ vysvetľuje doktorka.

Vďaka skúsenostiam z praxe a množstvu spokojných zákazníkov presne vie, čo funguje na rôzne druhy problémov s pleťou. Okrem toho, že krémy Dr. Sandra majú antialergické zloženie, sú vyrábané v prísnych vysoko sterilizovaných priestoroch bez dotyku ruky človeka, podobne ako sa vyrábajú lieky, neobsahujú žiadne parfumy a pleťová kozmetika ani nie je testovaná na zvieratách.

Poraďte si s mastnou, zmiešanou či problematickou pokožkou

Ak si neviete dať rady s mastnou, miestami suchou či zmiešanou pleťou, nezúfajte. Moderná kozmetika dokáže divy bez toho, aby ste minuli kvantum peňazí. Viacerí odborníci sa zhodujú, že na podobné problémy kože na tvári je ideálnou zložkou kozmetiky tzv. urea. Špeciálnou ju robí hlavne fakt, že je ľudskému telu vlastná.

„Urea tvorí súčasť potu a prirodzeného hydratačného faktoru kože, ktorý zadržuje vodu a spomaľuje jej vysychanie. Nie je alergizujúca, a preto je vhodná na dlhodobé používanie. Zvyšuje totiž väzbu vody v bunkách pokožky, a tak prináša viaceré blahodarné účinky,“ vysvetľuje dermatovenerologička MUDr. Alexandra Rozborilová, PhD.

Kvôli svojim pozitívnym vlastnostiam je neodmysliteľnou súčasťou hydratačných krémov Dr. Sandra. Hydratačné krémy Dr. Sandra s obsahom urey, ktoré sú vysokohydratačné, upokojujúce a vhodné na problematickú pokožku tváre, krku aj dekoltu. Rovnako oceníte jeho pozitívne účinky, ak máte akneóznu pleť alebo potrebujete kvalitný podkladový krém pod make-up.

Pre starostlivosť o pokožku tela bola zložka urey doplnená o vitamín E, ktorý viditeľne omladzuje pokožku, regeneruje vysušenú a podráždenú pokožku vďaka svojim prírodným antioxidačným účinkom. Aj mastná koža sa totiž môže niekedy prejavovať ako suchá, predovšetkým keď nie je dostatočne hydratovaná. Avokádový olej revitalizuje pokožku celého tela a zanecháva ju pružnejšiu, vláčnu, bez pocitu mastnoty. Okrem toho, hydratačné telové mlieko Dr. Sandra neobsahuje stabilizačné prísady, parabény ani parfumy.

„Všetky zložky hydratačného telového mlieka Dr. Sandra boli starostlivo vyberané. Slnečnicový olej je mimoriadne výživný pre kožu aj vlasy, avokádový olej zase obsahuje vysoký podiel kyseliny olejovej, ktorá premasťuje a ochraňuje kožu. Obsahuje aj vzácne esenciálne mastné kyseliny, beta-karotén a viaceré minerálne látky, ktoré udržujú pokožku hebkú, vláčnu, jemnú a pružnú,“ hovorí odborníčka a doktorka Alexandra Rozborilová.

Doprajte si elixír pre veľmi suchú či zrelú pleť

Extrémne suchá či zrelá pokožka si vyžaduje nadštandardnú starostlivosť a správne zvolené látky použité v kozmetike. Olivový olej je ideálny spoločník pre krásnu pokožku, vďaka svojmu jedinečnému zloženiu. Obsahuje kyselinu olejovú, ktorá hrá dôležitú úlohu v premastení kože. Tiež kyselinu linolovú, ktorú si náš organizmus nevie sám vytvoriť, avšak zohráva významnú úlohu pri procesoch látkovej výmeny.

„Kyselina palmitolejová, zložka olivového oleja, je veľmi vzácna a tvorí dôležitú súčasť lipidov filmu pokožky. Starnutím organizmu jej syntéza v koži slabne, čo predstavuje jeden z dôsledkov jej vysychania. Z hľadiska pozitívnych účinkov by som vyzdvihla aj kakaové maslo, ktoré pôsobí zjemňujúco a zmäkčujúco. Upokojuje, chráni a podporuje elasticitu pokožky, čím predchádza tvorbe strií,“ vysvetľuje dermatovenerologička Alexandra Rozborilová.

Super elixír - výživný krém Dr. Sandra obsahuje všetky tieto látky, dokonca aj vitamín A, ktorý je potrebný pre rast a obnovu buniek v pokožke. Spolu s vitamínom E sa nazýva aj tzv. vitamín krásy. Reguluje tvorbu mazu, predchádza akné, znižuje rohovatenie kože a jeho nedostatok sprevádza šupinatá koža s predčasným vznikom vrások. Tento krém je vhodný pre pokožku suchú, napnutú bez pružnosti či zrelú pleť s prejavmi starnutia. Neobsahuje žiadne parabény ani parfumy.

Čo obsahujú výrobky doktorka Sandra?

Všetky výrobky kozmetiky dotorka Sandravyvinuté v spolupráci s lekármi – dermatológmi a sú dermatologicky testované. Určené sú pre zrelú, mastnú, citlivú, zmiešanú aj problematickú pokožku.

Kozmetika Dr. Sandra neobsahuje stabilizačné prípravky, dokonca ani parfumy a bylinky, preto sú mimoriadne vhodné aj pre veľmi senzitívnych ľudí. Zloženie tejto kozmetiky je špeciálne vyvinuté tak, že produkty nepotrebuje upravovať stabilizačnými látkami. Vďaka účinnému výberu surovín je zabezpečené, že výrobok drží pokope aj bez stabilizátorov, čo zaručuje ich hypoalergénnosť.


Prečítajte si aj súvisiace témy:

Krásna pleť v každom veku: Čo radí skúsená odborníčka?

Viete, aký máte typ pleti? Otestujte sa