Krásna pleť v každom veku: Čo radí skúsená odborníčka?

Vnímanie krásy je veľmi individuálne, no stačí jeden pohľad do zrkadla a žena vie povedať, či je so sebou spokojná alebo nie. Či má dvadsať, tridsať alebo ešte o desať rokov viac, stále sa chce páčiť a cítiť sa príťažlivo. Preto, ako hovorí odborníčka na krásu MUDr. Alexandra Rozborilová, treba sa v prvom rade o seba starať, prípadne sa zveriť do rúk odborníkov.
MUDr. Alexandra Rozborilová

MUDr. Alexandra Rozborilová | Zdroj: súkr.archív

Vek 20+

Mladosť nie je zárukou dokonalej krásy, hoci v tomto veku potrebujú ženy menej starostlivosti, ako to býva neskôr. Netreba ale všetko nechať na prírodu a už od začiatku je nutné sa o svoju pleť príkladne starať. Osoh sa dostaví okamžite, ale tiež o niekoľko rokov, kedy bude krása ťažiť z tých najlepších základov.

„V mladosti býva najčastejšou starosťou problematická pleť, preto je nutné vedieť, ako ju ošetrovať,“ radí skúsená dermatologička. „Nesprávnym prístupom sa môže stav zhoršiť, dokonca môžu na tvári ostať viditeľné jazvičky. Samozrejme, aj v našom centre Esthetic ponúkame odstránenie jazvičiek laserom, ktoré pleť krásne rozjasní. Ideálnym stavom je, aby žena takejto nepríjemnosti predchádzala.“

Vo veku po dvadsiatke je tiež dôležitý dostatok hydratácie pokožky, jej ochrana pred nadmerným pôsobením slnečných lúčov a tiež vhodný životný štýl.

„Niekedy na to zabúdame, ale na našej kráse sa podpisujú aj také veci ako nadmiera alkoholu, fajčenie, zbytočné ponocovanie, stres či nezdravá strava. Ide o faktory, na ktoré si treba dávať pozor kvôli celkovému zdraviu a tiež kvôli žiadanej kráse,“ dopĺňa Alexandra Rozborilová.

Vek 30+

Po prekročení tridsiatky – hoci ide o krásny mladý vek – začína žena vidieť prvé známky starnutia. Ide o celkom prirodzený proces, ktorý sa pripomína jemnými vráskami, zvýšenou citlivosťou pleti na negatívne faktory či rýchlejšou únavou pokožky.

„V tomto veku už naplno platí, že najdôležitejšia je každodenná starostlivosť o pleť v podobe vhodnej kozmetiky, jemného prístupu a tiež pravidelných ošetrení – či už doma, alebo u odborníkov,“ odporúča priekopníčka slovenskej estetickej medicíny. „Mnohé ženy pociťujú, že by pleť potrebovala oživiť, vtedy odporúčam napríklad mezoterapiu. Ide o zákrok, kedy sa ihličkami do pleti aplikujú účinné látky a tá je následne vo výrazne lepšej kondícii.“

Ako lekárka dodáva, okrem jednorazového ošetrenia je, samozrejme, dôležitá aj bežná starostlivosť, zdravý životný štýl, dostatočný spánok a tiež vlastné sebavedomie. To často urobí lepšiu službu ako hocičo iné.

Vek 40+

Štyri krížiky na chrbte sú vekom, kedy pleť naplno prezradí, ako sme sa o ňu v mladosti starali. Môžu sa objaviť fľaky, popraskané žilky, prehĺbené vrásky, pleť môže byť vysušená zo slnka, elasticita aj vlhkosť prirodzene ubúdajú.

„Hriechmi z mladosti sa netreba až tak trápiť, nakoľko moderná estetická medicína dokáže naozaj veľa. Vždy sa nájde riešenie na problém, ktorý pleť trápi, len ho treba zadefinovať,“ vysvetľuje MUDr. Alexandra Rozborilová. Individuálna konzultácia s odborníkom je tou najlepšou cestou, ako sa postaviť k svojmu problému a nájsť riešenie na jeho porazenie.“

Naďalej platí, že je nutná kvalitná každodenná starostlivosť. Nakoľko viditeľné vrásky sa prirodzene zamaskovať nedajú, možno si pomôcť zázrakom menom botox. Práve na klinike Esthetic sú slovenskými priekopníkmi v jeho aplikácii.

„Prirodzenosť je u nás na prvom mieste,“ hovorí jej majiteľka i primárka klinky. „Prísne dbáme na to, aby botulotoxínové injekcie podávali len skúsení odborníci, ktorí vedia dokonale vyhodnotiť, kde je potrebné látku aplikovať a v akom množstve.“

O svoju pleť sa starajte v každom jednom veku, ona sa vám odvďačí. A pokiaľ sa objaví problém, niet nad modernú medicínu, ktorá diskrétne a hlavne efektívne napraví to, čo nedokázala príroda. Spokojný pocit zo seba samej za to určite stojí.


Neprehliadnite súvisiace témy:

Najžiadanejšie a najčastejšie dermatologické zákroky

Dobre sa pozrite do zrkadla – čo všetko o vás prezradí vaša pleť?