Česká dôchodkyňa vypila dezinfekciu, bála sa nákazy koronavírusom! Hovorte so seniormi, majú strach a potrebujú upokojiť, vyzývajú záchranári

Dôchodkyňa sa nakoniec v nemocnici sama priznala, že vypila približne 200 mililitrov dezinfekcie, pretože sa bála nákazy chorobou COVID-19.
Mimoriadna správa - správa dňa

Zdroj: súkr.archív

Zamestnanci Zdravotníckej záchrannej služby Stredočeského kraja len tak ľahko nezabudnú na výjazd z minulého týždňa, kedy boli privolaní do domova dôchodcov na Berounsku.

Privolaní boli k dôchodkyni, ktorá neustále zvracala. Ako sa rýchlo ukázalo, babička vypila dezinfekciu s názvom Anti-Covid.

"Od ošetrujúceho personálu sa záchranári dozvedeli, že museli žene pomáhať zo spoločenskej miestnosti, lebo už nebola skoro vôbec schopná chôdze. Tiež uviedli, že z jej hrnčeka na kávu je cítiť divný zápach, "napísala Stredočeská záchranka na svojom facebook.

Záchranári následne po čuchu zistili, že hrnček zapácha po dezinfekcii a neskôr objavili neďaleko spoločenskej miestnosti zásobník na dezinfekciu. Dôchodkyňu okamžite previezli do nemocnice v Hořoviciach.

Dôchodkyňa sa nakoniec v nemocnici sama priznala, že vypila približne 200 mililitrov dezinfekcie, pretože sa bála nákazy chorobou COVID-19.

"Znovu prosíme, porozprávajte sa so svojimi staršími rodinnými príslušníkmi. Boja sa choroby, boja sa, pretože vedia, že patria do rizikovej skupiny, a nevedia si vyfiltrovať informácie, ktoré sa na nich valia z médií. Potrebujú sa (kľudne aj opakovane) zdôveriť, potrebujú vašu radu a upokojiť, " vyzvali záchranári.


Prečítajte si aj:

Seniori s COVID-19 majú aj tieto atypické príznaky, vysvetľuje geriatrička

Táto 105-ročná prababička prežila rakovinu a nedávno porazila aj COVID-19!