Aktuality, ktoré ovládli 24. týždeň: Ďalšia vlna uvoľňovania opatrení, desivý útok na ZŠ vo Vrútkach a nová nádej pre Michaela Schumachera

Prečítajte si súhrn toho najdôležitejšieho, čo sa udialo na Slovensku aj vo svete, počas uplynulého týždňa.
Aktuality, ktoré ovládli týždeň

Zdroj: súkr.archív

1. Premiér Igor Matovič a hlavný hygienik SR Ján Mikas oznámili po zasadnutí konzília odborníkov na epidemiológiu ďalšie uvoľnenie opatrení

Pozrite si prehľad 5 najdôležitejších zmien, medzi ktorými sú aj zrušenie povinej karantény a povinnosti nosiť rúška vo vonkajších priestoroch.

Prekvapením je aj opätovné otvorenie škôl na záver mesiaca jún pre staršie ročníky základných škol a pre stredné školy. Čo ďalšie prinieslo uvoľnovanie opatrení?

Viac sa dočítate v správe: Ruší sa povinná karanténa, rúška vonku už nebudú povinné, cestovať môžeme do ďalších krajín. Pozrite si súhrn ďalších uvoľnených opatrení!

po útoku na ZŠ vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia, zranené sú aj deti

Polícia SR | Zdroj: Facebook.com

2. Po útoku na základnej škole vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia, útočník zranil aj deti

Útočníkom bol iba 22-ročný Martinčan, ktorého policajti usmrtili. Obeťou útočníka je zástupca riaditeľky školy, ktorý mal na starosti časť gymnázia.

Viac sa dočítate v správe: Hrozivý útok na základnej škole vo Vrútkach! Zomreli 2 ľudia, medzi zranenými sú aj deti

Michael Schumacher podstúpi experimentálnu operáciu

Zdroj: Flickr.com

3. Michael Schumacher podstúpi experimentálnu operáciu

Pri operácii lekári Schumacherovi aplikujú kmeňové bunky, aby podporili regeneráciu nervovej sústavy. Poškodené bunky budú nahradené zdravými, ktoré boli získané z kostnej drene alebo z krvi.

Viac sa dočítate v správe: Legenda F1 Michael Schumacher podstúpi operáciu, pri ktorej mu aplikujú kmeňové bunky.