Legenda F1 Michael Schumacher podstúpi operáciu, pri ktorej mu aplikujú kmeňové bunky. Lekári chcú podporiť regeneráciu jeho nervovej sústavy

Niekoľkonásobný majster sveta Formuly 1 Michael Schumacher mal ťažkú lyžiarsku nehodu pred 6,5 rokmi. Odvtedy drží rodina jeho zdravotný stav v tajnosti.
Michael Schumacher podstúpi experimentálnu operáciu

Zdroj: Flickr.com

Schumacher podstúpi experimentálnu operáciu

Bývalý pilot F1 Michael Schumacher utrpel ťažké poškodenie mozgu pri nehode na lyžiach ešte v decembri v roku 2013, v obľúbenom lyžiarskom stredisku Meribel v Alpách. Odvtedy je v opatere rodiny a správy o jeho zdravotnom stave nie sú známe.

Počas zjazdu neupraveným svahom udájne Schumacher narazil pri páde hlavou do skaly a bol urýchlene transportovaný do nemocnice v Moutiers, neskôr do nemocnice v Grenobli. Niekoľko mesiacov bol v kritickom stave v umelom spánku.

Odvtedy je v opatere rodiny a správy o jeho zdravotnom stave prenikajú na verejnosť len minimálne.

Podľa denníka Daily Mail podstúpi Schumacher v najbližších dňoch operáciu, pri ktorej mu lekári aplikujú kmeňové bunky, aby podporili regeneráciu nervovej sústavy.

Procedúra je z časti experimentálna, no bezpečná. Pri operácii budú poškodené bunky nahradené zdravými, ktoré boli získané z kostnej drene alebo z krvi.

Schumachera má operovať špičkový francúzsky kardiochirurg Philippe Menasche, ktorý ho už operoval aj minulý rok v septembri. Lekár zvyčajne implantuje kmeňové bunky do poškodeného srdcového svalu pri liečbe následkov infarktu.

51-ročná legenda F1 Michael Schumacher získal počas svojej kariéry 7 titulov majstra sveta a je štatisticky najúspešnejším pilotom Formuly 1 vôbec. Naposledy pretekal v roku 2012.


Ďalšie aktuálne správy:

Princ William priznal úzkosť pri verejných prejavoch a prezradil svoj trik, ako ju prekonať!

7 známych osobností, ktoré otvorene prehovorili o svojom boji s rakovinou!