Pozitívne správy 24. týždňa: Nová nádej pre ľudí so šedivými vlasmi, neuveriteľná operácia mozgu a 3 milióny zachránených ľudských životov

Prečítajte si súhrn pozitívnych správ uplynulého týždňa. O tom, že britskí vedci prišli na spôsob, ako môžu šedivé vlasy obnoviť svoju farbu, o tom, že operácie mozgu prebiehajú aj za bdelého stavu pacientov, a o tom, ako protipandemické opatrenia zachránili milióny ľudí v Európe.
pozitivne spravy

Zdroj: súkr.archív

1. Vedci zistili, že šedivé vlasy môžu znovu získať svoju farbu

Šedivé vlasy môžu znovu získať svoju farbu, zistili vedci.

Zdroj: Flickr.com

Počas výskumu našli vedci množstvo vlasov, ktoré boli smerom ku koreňu vlasu menej šedými, čo naznačuje, že boli nejakým spôsobom schopné obnoviť svoju pôvodnú farbu.

Viac sa dočítate v správe: Šedivé vlasy môžu znovu získať svoju pôvodnú farbu, zistili vedci .

2. 60-ročná talianka počas operácie nádoru mozgu pripravila 90 plnených olív

neuveriteľná operácia mozgu

Zdroj: Pexels.com

Žena bola počas 2,5 hodinovej operácie mozgu plne pri vedomí a dokázala pripraviť až 90 plnených olív. To len potvrdzuje zaujímavý fakt o našom mozgu, že v ňom nie sú receptory bolesti. Mozog tak sám necíti bolesť, hoci nám tlmočí bolesť od ostatných orgánov a častí tela.

Viac sa dočítate v správe: Neuveriteľné! Lekári jej odstraňovali nádor na mozgu, ona zatiaľ plnila olivy. Pri operáciách mozgu už pacienti hrali na trúbke, husliach či sledovali rozprávky!

3. Prísne protipandemické opatrenia pomohli v Európe zachrániť až 3 milióny ľudí, tvrdí nová vedecká štúdia

protipandemické opatrenia zachánili v Európe milióny životov

Zdroj: Pexels.com

Drastické opatrenia, ktoré väčšina európskych krajín zaviedla v marci, mala podľa britských vedcov významný dopad na pandémiu koronavírusu.

Viac sa dočítate v správe: Prísne opatrenia obmedzili šírenie koronavírusu a pomohli v Európe zachrániť až 3 milióny ľudí, tvrdí nová vedecká štúdia


Ďalšie pozitívne správy:

Zdravotná sestra a ďalšie bojovníčky z prvej línie nahradili celebrity na obálke ikonického módneho časopisu!

Pacient s COVID-19 bojoval o život, napojený na pľúcnom ventilátore. Prežil vďaka zriedkavej liečbe, ktorú lekári zvolili ako poslednú možnosť!