Vypukla v Číne druhá vlna koronavírusu? Metropola Peking ruší lety, zatvára školy a zavádza karanténu

Novým ohniskom nákazy koronavírusu je zrejme veľké farmárske trhovisko Sin-fa-ti. Viaceré čínske provincie už začali zavádzať povinnú karanténu pre cestujúcich prichádzajúcich z Pekingu.
Peking opäť bojuje s koronavírusom

Zdroj: Flickr.com

Ohniskom nákazy v Pekingu je zrejme trh

V čínskej metropole Peking dnes zrušili najmenej 1255 plánovaných letov v snahe zabrániť opätovnému rozšíreniu nákazy novým koronavírusom SARS-Cov-2.

V hlavnom meste Číny dnes pribudlo 31 nových prípadov nákazy , celkový počet sa tak za posledných šesť dní zvýšil na 137.

Novým ohniskom nákazy je zrejme veľké farmárske trhovisko Sin-fa-ti. Sin-fa-ti je najväčší farmársky trh v Číne, ktorý poskytuje Pekingu až 90% čerstvého ovocia a zeleniny.

Pre "zanedbanie povinností" už odvolali zástupcu starostu v juhozápadnej štvrti Feng-tchaj, kde sa nachádza spomínané trhovisko.

Odvolaného zástupcu v súčasnosti vyšetrujú a miestne úrady momentálne testujú desaťtisíce ľudí, ktorí mohli prísť do kontaktu s nakazenými.

Vo štvrti Feng-tchaj s trhoviskom bol zavedený "vojnový režim", pričom ďalších 11 štvrtí úplne uzavreli a postavili aj cestné zátarasy.

Povinná karanténa pre cestujúcich z Pekingu

Desiatky bytových komplexov boli dané do karantény, v Pekingu uzavreli aj všetky školy, vnútorné športové a voľnočasové priestory. Úrady tiež vyzvali obyvateľov, aby neopúšťali mesto, ak to nie je nevyhnutné.

Epidemiologická situácia v hlavnom meste je mimoriadne vážna," povedal hovorca mesta Sü Che-ťien.

Viaceré čínske provincie už začali zavádzať povinnú karanténu pre cestujúcich prichádzajúcich z Pekingu.


Ďalšie aktuality:

Prísne opatrenia obmedzili šírenie koronavírusu a pomohli v Európe zachrániť až 3 milióny ľudí, tvrdí nová vedecká štúdia

Lekárov prekvapil ďalší záhadný efekt u pacientov s koronavírusom. Fenomén "šťastnej hypoxie" si nevedia vysvetliť!