Pozitívne správy 28. týždňa: Liek Remdesivir proti koronavírusu zabral pacientovi a unikátna operácia siamských dvojčiat

Dobré správy z nemocníc! Na Kramároch prvýkrát podali pacientovi liek na koronavírus a po 24 hodinách hlásia pozitívne výsledky. Vo Vatikáne sa zas podaril unikátny operačný zákrok, pri ktorom oddelili siamské dvojčatá zrastené lebkami.
pozitivne spravy

Zdroj: súkr.archív

1. Na Slovensku lekári prvýkrát podali Remdesivir 39-ročnému pacientovi s tažkým priebehom ochorenia. Po 24 hodinách hlásia zlepšenie zdravotného stavu!

Nádej na liečbu Covid-19, v podobe lieku na koronavírus, je reálna. Skvelé výsledky hlásia lekári pri použití lieku Remdesivir. Ten by mal zabrániť šíreniu koronavírusu v tele. Je určený na liečbu dospelých a detí od 12 rokov, u ktorých sa rozvinul zápal pľúc a ich stav si vyžaduje podpornú liečbu kyslíkom.

prvému pacientovi na Slovensku podali liek na COVID-19

Zdroj: Flickr.com

Viac sa dočítate v správe: Liek na COVID-19 podali prvému pacientovi na Slovensku, už po 24 hodinách sa jeho zdravotný stav výrazne zlepšil!

2. Skvelá správa! Lekári úspešne oddelili siamské dvojčatá zrastené lebkami

úspešne oddelili siamské dvojčatá zrastené lebkami

zdroj: ospedalebambinogesu.it

Lekárskému tímu z vatikánskej nemocnice sa podario úspešne oddeliť siamské dvojčatá, ktoré boli zrastené lebkami. Malé bojoviníčky, 2-ročné dievčatká, sú po náročnej operácii v poriadku. Podľa odborníkov sa môžu po rehabilitácii tešiť na normálny "oddelený" život.

Viac sa dočítate v správe: Lekári úspešne oddelili siamské dvojčatá zrastené lebkami! Dievčatká zvládli 18-hodinovú operáciu statočne, v nemocnici oslávili svoje druhé narodeniny