Aktuality, ktoré ovládli 30. týždeň: Koronavírus opäť zamiešal karty ľuďom prichádzajúcim zo zahraničia

Za stúpajúci počet nakazených koronavírusom môže podľa odborníkov aj nárast zahraničných návštevníkov Slovenska. ÚVZ SR radí dodržiavať niekoľko pravidiel. Svoje o tom vedia aj v Čechách. Prečítajte si prehľad aktualít uplynulého týždňa.
Aktuality, ktoré ovládli týždeň

Zdroj: súkr.archív

1. Po návrate z rizikovej krajiny dodržiavajte tieto pravidlá

Pokiaľ ste sa za posledných 14 dní vrátili z niektorej rizikovej krajiny, Úrad verejného zdravia odporúča dodržiavať niekoľko pravidiel. Aj keď nemusíte mať žiadne príznaky ochorenia Covid-19, môžete byť jeho prenášačom. Preto je potrebné nahlásiť sa na regionálnom úrade verejného zdravotníctva a taktiež sa ohlásiť svojmu ošetrujúcemu lekárovi, ktorý vám vystaví PN z dôvodu karantény. Samozrejmosťou je potom domáca karanténa až kým sa nepreukáže negatívny test na koronavírus. Ďalšie pravidlá si prečítate v nasledujúcom článku.

Viac sa dočítate v správe: Vrátili ste sa na Slovensko z rizikovej krajiny? ÚVZ SR radí dodržiavať tieto pravidlá!

2. Zahraničných návštevníkov na Slovensku príbúda. Prišli dokonca aj z krajín ako je Španielsko a USA

Koronavírus bol na Slovensko importovaný aj z Chorvátska, Španielska či USA

Zdroj: Facebook.com

Všetky osoby, ktoré od 10.7.2020 pricestujú na Slovensko z rizikovej krajiny, majú povinnosť nahlásiť sa príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

Viac sa dočítate v správe: Z rizikových krajín prišlo na Slovensko už viac ako 13-tisíc ľudí, koronavírus bol privezený aj z Chorvátska, Španielska a USA

3. Viac ako 76 ľudí nakazených koronavírusom za jeden večer. Aj to je výsledok jednej párty v pražskom nočnom klube

Jedna párty, stovka ľudí v karanténe. V Prahe sa koronavírusom nakazilo za večer nieľko desiatok ľudí, medzi nimi aj niektorí futbalisti. Podľa hygienikov nemali rúška a pili drinky jednou slamkou.

Viac sa dočítate v správe: Na párty v pražskom klube sa koronavírusom nakazilo minimálne 76 ľudí! Pôvodcom je mladé dievča, nakazili sa aj futbalisti z niekoľkých českých klubo