Svadobčania ignorovali pravidlá proti šíreniu koronavírusu, kvôli jednej svadbe tak zomrelo už sedem ľudí!

Šesť zo siedmich ľudí, ktorí sa v súvislosti so svadbou nakazili a následne podľahli ochoreniu COVID-19, žilo v domove pre seniorov.
na svadbe sa rozšíril koronavírus, COVID-19 usmrtil 7 ľudí

zdroj: pixnio.com

Koronavírus sa rozšíril na svadbe, zomrelo 7 ľudí

Svadba, ktorá sa stala jedným z ohnísk šírenia koronavírusu v americkom štáte Maine, sa konala 7. augusta 2020 v meste Millinocket, ktoré je vzdialené asi 70 kilometrov od kanadskej hranice.

Po celom štáte Maine sa v súvislosti so svadbou koronavírusom SARS-CoV-2 nakazilo najmenej 176 ľudí, pričom 7 z nich s diagnostikovaným ochorením COVID-19 už zomrelo.

Šesť zo siedmich ľudí, ktorí sa v súvislosti so svadbou nakazili a následne podľahli ochoreniu COVID-19, žilo v domove pre seniorov v meste Madison, asi 130 kilometrov juhozápadne od miesta, kde sa konala svadba.

Koronavírus sa zo svadby dostal aj do väznice mainského okresu York. Do nej ju priniesol jeden zo zamestnancov, ktorý bol hosťom na svadbe v Millinocket.

"Ani jeden z pacientov, ktorí zomreli, sa obradu ani svadobnej hostiny priamo nezúčastnil," zdôraznil lekár Nirav Shah z mainského Strediska pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

CDC teraz preveruje, či so svadbou súvisí aj šírenie nákazy v kostole v meste Sanford. Miestny pastor Todd Bell bol totiž sobášiacim na svadbe.

Agentúra AP, ktorá o prípade informovala, pripomenula, že v štáte Maine môže byť kvôli pandémii COVID-19 na vnútorných akciách maximálne 50 ľudí. Na augustovej svadbe na severe štátu bolo pritom viac ako 65 svadobčanov.


Ďalšie aktuálne správy:

"Superprenášači" Beckhamovci: Manželia sa nakazili koronavírusom a nevedomky ho rozniesli po svete!

Máme na Slovensku komunitné šírenie koronavírusu? V Bratislave aj Košiciach sú prípady COVID-19, pri ktorých epidemiológovia nevedia určiť pôvod!