Koronavírus sa v Česku rýchlo šíri aj medzi zdravotníkmi. Počet infikovaných stúpol za mesiac o niekoľko stoviek!

Počet lekárov a sestier infikovaných koronavírusom sa zvyšuje úmerne s tým, ako sa COVID-19 šíri Českom a rastie aj počet aktuálne chorých.

Počet lekárov a sestier infikovaných koronavírusom rýchlo rastie

V Českej republike rýchlo pribúdajú prípady zdravotníkov nakazených koronavírusom SARS-CoV-2. Infikovaných lekárov bolo k 19. septembru 2020 259, o mesiac skôr to boli iba štyria.

Medzi zdravotnými sestrami sa počet nakazených zvýšil od 20. augusta z troch na 433. Jeden lekár a jedna sestra s chorobou COVID-19 doteraz zomreli.

Informácie, ktoré na svojom webe zverejnila Česká lekárska komora, v pondelok potvrdil Ústav zdravotníckych informácií a štatistiky (ÚZIS).

"Čísla sa môžu spätne zmeniť podľa toho, ako budú údaje z krajských hygienických staníc či nemocníc doplnili alebo spresnené," uviedol ÚZIS.

Počet lekárov a sestier infikovaných koronavírusom sa zvyšuje úmerne s tým, ako sa COVID-19 šíri Českom a rastie aj počet aktuálne chorých.

Vláda pre zdravotníkov za ich nasadenie v jarnej prvej vlne pandémie koronavírusu v Česku koncom júla vyčlenila viac ako 11 miliárd českých korún na mimoriadne odmeny.

Ako informuje Český rozhlas, príplatky navyše mali dostať zamestnanci, ktorí priamo starali o pacientov s ochorením COVID-19.

K dnešnému dňu, 24.9.2020, je v Českej republike potvrdených 55 464 prípadov COVID-19, aktívnych je 28 048 prípadov, v nemocniciach je hospitalizovaných 628 ľudí. 555 ľudí koronavírusu doposiaľ podľahlo.


Ďalšie aktuálne správy:

Česká hlavná hygienička Jarmila Rážová sa nakazila koronavírusom!

Máme na Slovensku komunitné šírenie koronavírusu? V Bratislave aj Košiciach sú prípady COVID-19, pri ktorých epidemiológovia nevedia určiť pôvod!