Česká hlavná hygienička Jarmila Rážová sa nakazila koronavírusom! Stretávala sa s premiérom, aj ministrami, karanténa hrozí celému vedeniu krajiny

Českí hygienici dohľadávajú ľudí, ktorí boli s hlavnou hygieničkou v dlhšom a bližšom kontakte. Trasovanie kontaktov je teraz v réžii pražskej hygieny a týka sa napríklad aj novinárov. Na úrade je teraz povinné nosenie rúšok.
Mimoriadna správa - správa dňa

Zdroj: súkr.archív

Hlavná hygienička ČR má koronavírus

Informáciu o pozitívnom teste na koronavírus u hlavnej hygieničky ČR potvrdila pre iDNES.cz hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Gabriela Štěpanyová.

Hlavná hygienička Rázová je teraz v domácej izolácii. Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch aj ďalší pracovníci rezortu, ktorí boli s hlavnou hygieničkou v kontakte, podstúpia testy na koronavírus. Podľa výsledkov sa rozhodne o ďalšom postupe.

Podľa hovorkyne MZ ČR hygienici dohľadávajú ľudí, ktorí boli s hlavnou hygienickou v dlhšom a bližšom kontakte. Trasovanie kontaktov je teraz v réžii pražskej hygieny a týka sa napríklad aj novinárov. Na úrade je teraz povinné nosenie rúšok.

V karanténe je tiež minister priemyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček. Do karantény sa dostal kvôli tomu, že sa minulý týždeň náhodne stretol na jednom zo svojich ministerstiev s vytrasovaným človekom, ktorý sa nakazil koronavírusom.

Koronavírus sa nedávno potvrdil aj v Poslaneckej snemovni, pozitívne bola testovaná bývalá ministerka obrany a pre miestny rozvoj Karla Šlechtová. V karanténe je podľa informácií z minulého týždňa 13 poslancov.

Aktuálne je v ČR 6576 aktívnych prípadov COVID-19. Za utorok pribudlo v Českej republike 503 nakazených, čo je podľa údajov ministerstva zdravotníctva prakticky rovnaký počet ako doterajší rekord z 21. augusta.


Ďalšie aktuálne správy:

Lekár o koronavíruse: Nie je nutné prikladať veľkú dôležitosť tomu, že niektorí ľudia sa z koronavírusu vyliečia, ale majú opäť pozitívny test

COVID semafór svieti v Bratislave na červeno, epidemiologická situácia sa zhoršuje. Tieto opatrenia zavádza hlavné mesto!