Telesný pach môže varovať pred chorobami! Upozorní na nádor, aj cukrovku

Keď človek ochorie, zmení sa jeho telesný pach. Na čo upozorní zápach acetónu, rybiny a spálenej pneumatiky?
Telesný pach môže varovať pred chorobami!

Zdroj: Pixabay.com

Zdravý človek, ktorý jej relatívne vyváženú stravu, žije zdravo (a nepreháňa to s cesnakom alebo pálivým korením) a stará sa o svoje zdravie, pravidelne sa sprchuje, dbá o hygienu, nebýva svojmu okoliu nepríjemný, aspoň čo sa jeho telesného pachu týka.

Iná situácia nastane, keď sa objaví nejaká choroba, telesný pach sa vtedy zmení. Nie je to tak vždy, nemusí to platiť stopercentne, ale u niektorých ľudí je špecifický zápach úplne zreteľný.

Nádory na mozgu - spálená pneumatika

Takú čuchovú halucináciu, odór ako spálená pneumatika, ktorú nikto iný v okolí necíti, ale vnímajú ju sami chorí, potvrdzujú chorí s nádormi na mozgu. Nemusí to tak byť vždy, ale lepšie je zájsť k lekárovi a nechať sa vyšetriť.

Cukrovka - acetón

Ľudia, ktorí trpia cukrovkou, sú cítiť acetónom. A to nielen ich telesný pot, ale aj dych, prípadne aj ich moč. Je to okrem výraznejšie smädu jeden z veľmi častých príznakov tejto choroby.

Pečeň a žlčník - tuk

Nielen žltkastá koža alebo očné bielka, ale aj typický pach tela, ako olej, tuk, masť alebo margarín, šíri okolo seba ten, kto má chorú pečeň alebo žlčník.

Pľúca, hrubé črevo - rybina

Nepríjemný zápach rybiny, ako keď sa vykúpete v rybníku, tak bývajú cítiť ľudia, ktorí majú choré pľúca, priedušky, ale napríklad aj hrubé črevo.

Obličky a močový mechúr - hniloba

Človek, ktorý trpí ochorením obličiek, močových ciest alebo močového mechúra, vylučuje síce jemný, ale hnilobný pach.

Choré srdce a tenké črevo - pripálenina

Ako pripálené jedlo, taký zápach okolo seba šíria ľudia trpiaci srdcovými poruchami alebo ochorením tenkého čreva. Pripomína to odór, ktorý ste si predtým doniesli domov na oblečenie, keď ste jedli alebo pili v reštaurácii štvrtej cenovej skupiny.


Mohlo by vás zaujímať:

3 prírodné spôsoby, ako sa zbaviť zapáchajúceho podpazušia

Zapácha vám pod rúškom z úst? Tu je 5 dôvodov prečo a 5 tipov, ktoré vám pomôžu tento nepríjemný problém odstrániť!