Stručný sprievodca látkovými a alginátovými pleťovými maskami

Maska na tvár je darom z nebies pre tých, ktorí chcú rýchlo a účinne osviežiť svoju tvár. V súčasnosti je na trhu obrovský výber masiek. Masky na tvár vyberáme podľa typu pleti. Za 20 či 30 minút dokážu zvládnuť akékoľvek úlohy – suchosť, napnutie pokožky, boj proti vráskam a vyrážkam, aj nerovnomernú pleť.
sprievodca látkovými maskami

Zdroj: Pexels.com

Látkové masky tvár sú najrýchlejšou a najpohodlnejšou voľbou, ktorú si môžete so sebou vziať dokonca na cesty. Spravidla pozostávajú z prírodných, ľahkých vlákien impregnovaných prírodnou esenciou, ktorá poskytuje tesný kontakt s pokožkou a zabraňuje odparovaniu, vďaka čomu účinné látky pôsobia oveľa efektívnejšie.

Ako správne používať látkové masky? Najskôr je potrebné očistiť tvár obvyklými prípravkami. Potom si na tvár priložte látkovú masku. Nechajte pôsobiť 15 - 20 minút.

Na zlepšenie účinku by mala byť maska počas teplej sezóny studená a v chladnom počasí teplá. Po odstránení masky si jej zvyšky jemným poklepkávaním rozneste po tvári.

Ako si správne vybrať látkové masky

Rôznorodosť látkových masiek a nízke ceny vám umožnia skúšať ich hoci každý deň. Prvým krokom je dbať na hlavnú zložku v zložení a na výsledok, ktorý chcete dosiahnuť.

Napríklad maska Red Ginseng Deep Power Ringer Mask Pack obsahuje výťažok z koreňa červeného ženšenu, ktorý pomáha vyživovať a omladzovať pokožku.

Výživná a zvlhčujúca maska Centella Asiatica Deep Power Ringer Mask Pack, vyživuje pokožku aminokyselinami potrebnými pre rast nových buniek. Normalizuje prácu krvných ciev, vyživuje pokožku vitamínmi A a E a horčíkom.

výhody a nevýhody látkových masiek

Zdroj: Pexels.com

Čo sú alginátové masky?

Okrem látkových masiek si v súčasnosti získavajú obľubu aj alginátové masky. Je to rýchly a lacný spôsob, ako odstrániť z pokožky Makeup.

Je pripravená tesne pred aplikáciou zmiešaním špeciálneho prírodného výživného prášku s vodou alebo s aktivátorom (výživná tekutina). Po zmiešaní sa nanesie na tvár a vytvrdne. Po pol hodine sa odstráni.

Spevňujúca alginátová maska s kolagénom od ANSKIN Collagen Modeling Mask / Refill je profesionálnou domácou starostlivosťou o pleť. Jedným z dôležitých bodov týchto masiek je ich zloženie.

vyrobené z hnedých morských rias, ktoré sú v súčasnosti lídrami v kozmeteológii vďaka svojej prirodzenosti a obrovskému zoznamu prospešných vlastností.

Takéto masky majú protizápalové a antibakteriálne účinky, napínajú pokožku, zvyšujú prísun kyslíka a pomáhajú zúžiť póry. Po peelingu je vhodné naniesť alginátovú masku.

Spôsob nanášania alginátovej masky

Najčastejšie sa predávajú vo forme prášku, ktorý sa najskôr zmieša s teplou vodou. Výsledná esencia sa nanáša v hrubej vrstve na tvár a nechá sa pôsobiť 25 - 30 minút. Po odstránení masky si tvár utrite tonerom a naneste hydratačný krém alebo sérum.

Profesionálne príslušenstvo

Na zlepšenie výsledku sa odporúča použiť na zriedenie namiesto vody aktivátor alginátovej masky Ultimate Solution Modeling Activator. Zlepšuje vstrebávanie živín a zvyšuje ich účinnosť.

Na urýchlenie procesu prípravy a udržanie správnych proporcií masky použite špeciálnu sadu ANSKIN na nanášanie alginátových masiek Beauty Set Pink.

Ktorá maska je pre vás tá pravá, závisí od typu vašej pokožky a času, ktorý ste ochotní venovať starostlivosti. Nech sa rozhodnete použiť ktorúkoľvek, dávajte si pozor na tieto chyby:

  • Frekvencia. Niektorí používajú masky každý deň, ale maska predstavuje intenzívnu starostlivosť. Odporúčaná frekvencia používania je 1 - 2 krát týždenne.

  • Úspora času. S maskou na tvári nerobte domáce práce – stiahne vám pokožku smerom dole, čo môže mať opačný efekt aký požadujeme. Keď máte masku aplikovanú, buďte v horizontálnej polohe.

  • Jedna maska. Skúste masky striedať. Majú rôzne zloženia a ovplyvnia tvár v komplexe rôznych zložiek.