Trápia vaše deti kožné choroby? Riešenie je na Slovensku!

Tí, ktorí sa domnievajú, že kožné choroby sú v porovnaní s inými diagnózami zanedbateľné, zrejme sami žiadnou netrpeli.
kúpeľný pobyt pre deti

Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Koža je miestom prvého kontaktu s okolím a ľuďmi. Je prirodzené, že keď koža nie je v poriadku, reagujú na ňu ľudia rozpačito, vynárajú sa otázky. Dospelí zvyčajne vedia, o čo ide – príznaky psoriázy, ekzému, akné, či iných rozšírených dermatitíd videli už nie raz. No v kolektíve detí je prirodzenou reakciou odmietanie, stránenie sa spolužiaka, kamaráta, v horšom prípade posmešky.

Dieťa tým pádom netrpí len kožným ochorením, ktoré je samo o sebe nepríjemné, ale pridáva sa k tomu ešte aj psychická záťaž. Deti s ekzémami či psoriázou sa následkom toho zvyknú strániť aktivít, kde by bolo vidieť ich pokožku, vyhýbajú sa kontaktu s rovesníkmi, uzatvárajú sa do seba.

Keď premýšľate nad tým, ako svojmu dieťaťu či teenagerovi naozaj účinne pomôcť, určite zvážte pobyt v kúpeľoch. Priamo na Slovensku, na Záhorí sú prírodné liečebné Kúpele Smrdáky, ktoré sa špecializujú na liečbu kožných ochorení u detí i dospelých.

kožné choroby u detí

Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Doprajte zdravie pokožke svojich detí. Rezervujte im kúpeľný pobyt v liečebných kúpeloch Smrdáky.

Detská liečebňa EVA je plne vybavená na komfortné a príjemné liečebné pobyty detí do 15 rokov. Ponúka detskú balneoterapiu, detskú fototerapiu a detskí kúpeľní hostia majú k dispozícii nie len herňu, ale aj základnú školu priamo v kúpeľnom hoteli.

Hlavným benefitom pobytu v Smrdákoch je fakt, že až 95 % detských pacientov odchádza z pobytu s výrazne zlepšeným zdravotným stavom. Znižuje sa i frekvencia recidív ochorenia, čo je pre deti i pre rodičov obrovská úľava.

Prečo sa lokálna liečba nevyrovná kúpeľnej?

Kúpeľná liečba kožných ochorení má vplyv nie len na pokožku a telo, ale aj na psychiku. Dieťa v kúpeľoch zažije kontakt s ostatnými deťmi, ktoré majú podobné ťažkosti. Zažije prijatie, pochopenie a „zapadne“ do kolektívu. To ho posilní vnútorne – čo vytvára dobrý predpoklad na zlepšenie stavu pokožky.

No nie je to len o zmene prostredia. Smrdáky sú absolútnym unikátom vďaka vode, v ktorej koncentrácia sírovodíka dosahuje také hodnoty, že jej účinok sa vyrovná užívaniu cyklosporínov. V číslach je to až 680 mg. /l. Pre porovnanie – ostatné sírne minerálne vody na Slovensku dosahujú koncentráciu sírovodíka len niečo okolo 25 mg. /l.

Kožné ochorenia miznú doslova pred očami

Na dosiahnutie výsledkov, ktoré pretrvajú ďalších 6 – 9 mesiacov od absolvovania liečebného kúpeľného pobytu stačí 15 minútový kúpeľ v 38° C teplej vode s koncentráciou sírovodíka 50 mg. /l denne v kombinácii s prídavnými, príjemnými procedúrami. Pýtate sa, prečo má sírovodík také účinky?

Je schopný odoberať kyslík baktériám, čím ich zahubí. Vyliečením mechanického poškodenia kože, ktoré majú baktérie na svedomí zároveň značne skomplikuje recidívu ochorenia a posilní obranyschopnosť pokožky. Sírovodík nepôsobí len z vonku – už počas spomínaných 15 minút je schopný preniknúť aj do hlbších vrstiev kože, kde pôsobí dezinfekčne a antibakteriálne.

Pôsobením vody v Smrdákoch sa takmer okamžite zmierňuje bolestivosť a svrbenie kože až o 50 %, čo je v prípade ekzémov či psoriázy veľká zmena v kvalite života detí trpiacich týmito ochoreniami.

kúpele Smrdáky

Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Rezervujte si pobyt v slovenskom kúpeľnom unikáte - liečebných Kúpeľoch Smrdáky.

Darujte zdravie, sebavedomie a komplexnú liečbu tým, na ktorých vám záleží najviac. Všetky potrebné informácie o rezervácii pobytov v liečebných kúpeľoch Smrdáky nájdete na ensanahotels.com/smrdaky/sk.