Pre milovníkov hydiny, múčnikov a kávy

Máte radi jedlá z hydiny, netradičné kávové nápoje s exotickou vôňou a domáce múčne dobroty? Tak potom zamerajte svoju pozornosť na tri nové recepty na prípravu chutného obeda, luxusného nápoja a skvelého dezertu. Nech sa páči, vyskúšajte!

Máte radi kuracie, morčacie, kačacie či husacie mäso? Dobré je, ak na prípravu pokrmov z hydiny volíte hydinu chovanú na domácich farmách, kde žije v dobrých hygienických podmienkach.

Kde je kŕmená prirodzeným krmivom, má dostatok pohybu a slnka. Ak vo svojom jedálnom lístku preferujete chutné mäso z hydiny, tu je recept na skvelé zapekané morčacie prsia v marináde.

Morčacie prsia v marináde

Na zapekané morčacie prsia v marináde budete potrebovať: morčacie prsia, zemiaky, citrón, olivový olej, cesnak, jarnú cibuľku, sušený tymian, mleté čierne korenie, soľ a čerstvé bylinky podľa chuti.

  1. Morčacie prsia osoľte, okoreňte a vložte do zapekacieho skla. V samostatnej nádobe zmiešajte citrónovú šťavu so soľou, s korením, s prelisovaným cesnakom a s olivovým olejom.
  2. Zemiaky a jarnú cibuľku nakrájajte a vložte na pár minút do pripravenej marinády. Potom zmes poukladajte medzi mäsko do zapekacej misy. Celé posypte tymianom a upečte v predhriatej rúre.
  3. Na tanieri mäso ozdobte plátkami grilovaného citrónu a čerstvými bylinkami podľa chuti. Podávajte so zeleninovým šalátom.

Luxusný kávový nápoj

Pokiaľ máte po dobrom obede chuť na luxusný kávový nápoj, tu je recept. Pripravte si dve šálky na kávu a tieto suroviny: 500 ml kvalitnej kávy, 3 klinčeky, 2 malé kúsky celej škorice, cukor a hnedý rum - množstvo podľa chuti. Na ozdobu budete potrebovať šľahačku a mletú škoricu.

  1. Najprv pripravte v kanvici silnú kávu, ktorú ochuťte klinčekmi a kúskami celej škorice.
  2. Nápoj nalejte do šálok, do ktorých podľa chuti pridajte cukor a hnedý rum.
  3. Kávový nápoj pred podávaním ozdobte šľahačku a mletou škoricou. A pokiaľ si k nemu chcete dať aj malú maškrtu, tu je recept na chutný koláč s ovocným džemom.

Koláč s ovocným džemom

Na lahodný koláč s ovocným džemom budete potrebovať: 2 vajcia, 500 g polohrubej múky, 200 g masla, 250 g práškového cukru, 10 g vanilkového cukru, 1 malú lyžičku prášku do pečiva a 200 g džemu podľa vlastného výberu.

V koláči skvelo chutia najmä domáce džemy s kúskami ovocia – vhodný je jahodový, malinový alebo čučoriedkový džem.

  1. Maslo roztopte, zmiešajte s múkou a s práškom do pečiva. Do zmesi pridajte cukor, vajcia, vanilkový cukor a vypracujte cesto. Cesto rozdeľte na dve časti.
  2. Prvú čas odložte do mrazničky, druhú vyvaľkajte a celú plochu potrite ovocným džemom v hrúbke asi jeden centimeter. Druhú polovicu cesta z mrazničky nastrúhajte na vrch koláča a dajte piecť.
  3. Pred podávaním je možné koláč posypať aj práškovým cukrom.